USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія може протриматись на війні ще рік у технологічному плані, – ексрадник командувача армії США в Європі

Окупанти поповнюються "гарматним м’ясом"
Марк Войджер
Американський військовий аналітик і колишній радник командувача армії США в Європі Марк Войджер
Джерело: відкриті джерела

Росія може ще рік вести війну у технологічному плані, проте у плані мобілізації, вона має безлімітні ресурси, гарматне м’ясо. Про це заявив американський військовий аналітик і колишній радник командувача армії США в Європі Марк Войджер в ефірі UWN.

"Російська війна, вона складова загальнополітичної війни, гібридної війни Росії проти України і Заходу. Тому цей компонент диктує калькуляціями, розрахуванням Путіна і його режиму що ще один рік більш-менш... Я думаю, що з боку Росії вони розраховують, щоб витримати цей рік, здійснити якщо не прорив, то дотягнути до виборів, щось показати російському зазомбованому народу, що звільнено якусь територію. Потім вже утримувати наскільки можливо до осені, до зими. Вони надіються, що це вже у стратегічному плані вирішить їх проблеми. Я не думаю, що більше ніж рік вони зможуть тримати у технологічному плані, а у плані мобілізації, на жаль, вони мають безлімітні ресурси, гарматне м’ясо", – каже він.

Войджер нагадав, що Кремль набирає людей з Азії та інших республік, з Кавказу, контрактників.

"Тому в цьому плані вони воюють, як воював товариш Сталін, такими штурмами м’ясними, але в плані техніки напевно рік. Тобто мені здається, що їх калькуляція така, що в стратегічному плані якимось чином цей рік такий реалістичний горизонт для них", – додав він.

Росія застосовує на фронті все більше застарілої техніки

Defense Express писав, що протягом лютого 2024 року різко збільшилася чисельність випадків застосування застарілої техніки ЗС РФ на полі бою.

Хоча постачання танків Т-62 до війська росіяни почали ще наприкінці 2022 року, а перші Т-55 з’явились на фронті влітку 2023 року, ці танки, як правило, знаходились на озброєнні допоміжних підрозділів на другій-третій лінії оборони та обмежено використовувалися як мобільна артилерія. Проте під кінець битви за Авдіївку, відповідно до повідомлень військових, що брали участь у боях, противник почав кидати у бій підрозділи на Т-62, причому, як зазначають, не модернізованих, а голих танках без решіток та динамічного захисту.

Читайте також:
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, - ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ