USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росія може готуватися до агресивних провокацій у Балтійському регіоні, – Зеленський

Такі сигнали надходять з Москви
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Росія демонструє, що може бути готовою вчинити агресивні провокації в Балтійському регіоні, заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції з учасниками Саміту Україна – Північна Європа.

За словами українського лідера, у Путіна є можливості, щоб поширювати війну.

"Ситуація далеко не така гарна, як він (Путін, – ред.) намагається її описати, але він усе ще може поширювати терор проти наших міст і селищ, намагаючись розширити зону бойових дій, і готує більше військових сил поруч із нашими кордонами. Росія також сигналізує, що вона може бути готова вчинити агресивні провокації, зокрема проти кордонів у Балтійському регіоні", – сказав Зеленський.

Глава держави зауважив, що ключем до позитивних змін для України на фронті та на війні загалом є протиповітряна оборона. Оскільки Росія має перевагу лише через КАБи, ракети та бойову авіацію.

"Ми маємо зробити все, щоб знищити російську військову авіацію, так само як ми вже знищуємо російські бойові кораблі в Чорному морі. Для цього ми потребуємо систем ППО Patriot. І сьогодні ми говорили про те, як прискорити доставку систем Patriot в Україну. І я дякую всім моїм колегам за розуміння", – сказав Зеленський.

Новини за темою: НАТО стане стороною війни: Країни Балтії та Польща можуть ввести війська в Україну у разі успіху РФ

Варто зазначити, що вже тривалий час на Заході обговорюють можливий сценарій протистояння НАТО і Росії. На думку експертів, російська агресія проти Заходу може початися з провокацій у країнах Балтії. До речі, про це неодноразово заявляв і президент України.

На тлі напруженості російський уряд зробив крок до агресії, вирішивши в односторонньому порядку змістити морські кордони країни з Литвою і Фінляндією в Балтійському морі. Росія має намір оголосити своїми внутрішніми морськими водами частину акваторії на сході Фінської затоки, а також поблизу міст Балтійськ і Зеленоградськ у Калінінградській області.

Крім того, нещодавно ракетні війська Південного військового округу РФ розпочали перший етап нестратегічних (тактичних) навчань із застосуванням ядерної зброї. Міноборони РФ заявило, що Повітряно-космічні сили Росії також проведуть навчання з балістичними ракетами "Іскандер" і аеробалістичними ракетами "Кинджал". На думку аналітиків ISW, ці навчання спрямовані на те, щоб вплинути на політичні дискусії в країнах Заходу.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
Інтерв'ю не буде. Пресслужба Зеленського заперечила зустріч президента з американським журналістом Такером Карлсоном Інтерв'ю не буде. Пресслужба Зеленського заперечила зустріч президента з американським журналістом Такером Карлсоном
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"