USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

НАТО стане стороною війни: Країни Балтії та Польща можуть ввести війська в Україну у разі успіху РФ

Війська Заходу прийдуть на допомогу українцям, якщо Росія досягне стратегічного прориву на Сході
Навчання НАТО
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Країни Балтії та Польща не виключають введення своїх військ в Україну, якщо РФ здобуде успіх на полі бою. Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel.

За даними Spiegel, в кулуарах конференції Леннарта Мері з питань зовнішньої політики та політики безпеки, що проходила у столиці Естонії минулого тижня, парламентарі країн Балтії попередили представників німецького уряду про наслідки політики Берліна щодо війни в Україні. Зокрема, йдеться про відмову надавати українській армії далекобійну зброю та заборону ЗСУ завдавати ударів по території РФ західним озброєнням.

"Їхній аргумент такий: якщо росіянам вдасться здійснити стратегічний прорив на сході України через те, що Захід лише наполовину допомагає Києву, ситуація може різко загостритися. У такому разі країни Балтії та Польща не чекатимуть на розгортання російських військ на своїх кордонах, попереджали балтійські політики – вони самі відправлять війська в Україну. І що це означатиме, було зрозуміло: НАТО стане стороною війни", – йдеться в матеріалі.

Видання пояснює, це саме той сценарій, якого бояться канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент США Джо Байден.

"Ті, хто хоче обмежити війну через надмірну стриманість, насправді, ризикують вивести її з-під контролю", – наголошується у публікікації.

Нещодавно видання The New York Times повідомило, що НАТО поступово наближається до рішення відправити в Україну свої війська. Їх мають намір використовувати для навчання українських сил.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом