USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія готується до нової війни, але вже з НАТО: Коли вона може початися?

РФ змогла перевести свою економіку на військові рейки
Навчання НАТО
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Росія, ймовірно, готується до війни з Північноатлантичним альянсом, яка може відбутися орієнтовно в наступні 10 років. Кремль перевів економіку на військові рейки і проводить переформатування своєї армії, заявив генеральний директор Служби зовнішньої розвідки Естонії Каупо Росін, передає Foreign Policy.

За його словами, окупанти навчилися на помилках початкових етапів війни і адаптуються із серйозною швидкістю.

"Схоже, що росіяни в принципі перетворюються на організацію, яка вчиться в армії", – зазначив він.

Розвідник акцентував увагу на тому, що Росія завжди діяла за допомогою масовості. Окупанти, судячи з усього, створять низькотехнологічні війська зразка СРСР з "великою вогневою потужністю і артилерією".

Новини за темою: У Польщі починає працювати команда із запуску першого проєкту України та НАТО

Водночас Росін зазначив, що війна РФ і НАТО – не неминуча. Ще можна вдатися до кроків з метою стримування Москви.

"Багато сценаріїв майбутнього залежать від нашої діяльності на Заході... Конкретне завдання полягає в тому, щоб зробити Україну успішною в цій війні, тому що майбутнє Європи сильно залежить від результату цієї війни", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що якщо Україна зазнає поразки у війні проти Росії, Сполученим Штатам доведеться відправляти свою армію на війну, адже агресія Кремля піде далі. 

Проте генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначав, що НАТО не розглядають і навряд чи розглянуть у найближчій перспективі план перекидання своїх військових в Україну.
Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону