USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

НАТО піде на війну з Росією, якщо Україна програє, – глава Пентагона

Ллойд Остін наочно пояснив депутатам Конгресу США, до якого сценарію вони штовхають світ і Америку
Остін
Остін
Джерело: відкриті джерела

Якщо Україна зазнає поразки у війні проти Росії, Сполученим Штатам доведеться відправляти свою армію на війну, адже агресія Кремля піде далі. Про це заявив міністр оборони Ллойд Остін на слуханнях в оборонному комітеті Палати представників Конгресу США, передає "Європейська правда".

Він зауважив, що у випадку військової поразки України, Путін на цьому не зупиниться. На думку Остіна, Росія продовжить військову експансію і атакуватиме суверенні території інших своїх сусідів.

"Країни Балтії справді непокояться, що вони будуть наступними. Вони знають Путіна, знають, на що він здатний. Якщо Україна впаде, я справді вірю, що НАТО опиниться у війні з Росією", – сказав очільник Пентагона.

Ситуація на фронті станом на 29 лютого

Українські воїни продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра, відбили атаки росіян біля Кліщіївки на Донеччині та уразили ворожий БМ-21 "Град".

Протягом доби відбулося 73 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 2 ракетних та 79 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 4 спроби штурму позицій наших військ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу противника. Також підрозділами Повітряних сил Збройних сил України знищено три винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Підрозділами Ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 3 реактивних системах залпового вогню БМ-21 "Град", 1 складу боєприпасів, 1 засобу радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на заяву президента Франції Емманюеля Макрона про те, що сухопутні війська альянсу нібито можуть перекинути в Україну для допомоги проти російського наступу.

Читайте також:
Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів
Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ Активізація ворожих військ на Харківщині – це ворожа ІПСО, - ОСУВ "Хортиця"
Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б "вирішального значення"
Критична фаза війни настане у найближчі два місяці, – командувач Сухопутних військ Павлюк Критична фаза війни настане у найближчі два місяці, – командувач Сухопутних військ Павлюк