USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

У Польщі починає працювати команда із запуску першого проєкту України та НАТО

Робота центру спрямована на досягнення повної взаємосумісності Збройних сил України та сил країн НАТО
НАТО ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: ВВС

У Бидгощі, Польща, відбулась перша зустріч проєктної команди із запуску JATEC (NATO – Ukraine Joint Analysis, Training and Education Centre) – першої спільної інституції альянсу та України. Про це повідомляє пресслужба уряду.

"Я щаслива вітати перший захід проєктної команди, яка наповнить цю нову платформу робочими механізмами, змістом та спільними заходами. Ми розглядаємо центр, поряд з механізмами Ради Україна – НАТО як додатковий структурний елемент для нашої інтеграції до альянсу. Тому дуже важливо, щоб JATEC був дієвою інституцією, юридично і практично інтегрованою в більш широку структуру НАТО", – наголосила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Вона наголосила, що, оскільки JATEC як багаторічна програма є важливим компонентом Комплексного пакета допомоги НАТО, необхідно забезпечити належну ресурсну підтримку роботи центру для забезпечення реалізації амбітних цілей, що їх перед собою ставлять ініціатори створення проєкту.

Чим займатиметься JATEC?

Завданнями центру стануть: 

  • спільний аналіз та узагальнення досвіду у сфері оборони та безпеки

  • удосконалення системи підготовки та військової освіти 

  • сприяння підвищенню взаємосумісності 

  • розвиток спроможностей Сил оборони України 

Робота центру спрямована на досягнення повної взаємосумісності Збройних сил України та сил країн НАТО. 

Нагадаємо

Рішення про запуск JATEC ухвалили за результатами засідання Ради Україна – НАТО на рівні міністрів оборони 15 лютого 2024 року. 

Представництво НАТО в Україні відновить повноцінну роботу

23 лютого стало відомо про рішення альянсу стосовно відновлення повноцінної роботи Представництва НАТО в Україні та плани щодо збільшення його чисельності.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив: країни – члени альянсу дали зрозуміти, що Україна стане їхнім союзником. Однак потрібно вирішити, як бути з тим, що триває війна, адже блок не хоче вступати у пряму конфронтацію з Росією.

Читайте також:
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, - ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, - ЗМІ
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Президентка Європарламенту прогнозує, що переговори про членство України в ЄС почнуться у червні Президентка Європарламенту прогнозує, що переговори про членство України в ЄС почнуться у червні