USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

РФ почала використовувати нові авіабомби: У ЗСУ розповіли, у чому їхня відмінність

Застосування цих бомб свідчить про новий етап розвитку російських КАБів
Російські бомбардувальники
Російські бомбардувальники
Джерело: відкриті джерела

Російська армія почала використовувати нові авіаційні бомби. Одна з них була застосована під час обстрілу міста Мирноград на Донеччині. Про це розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

"Початкова інформація була, що ворог застосував ЗРК С-300, однак, за уточненою інформацією, яка надійшла від Нацполіції, у цьому обстрілі росіяни застосували три одиниці плануючої авіабомби УМПБ Д-30СН", – сказав Лиховій.

Він зазначив, що застосування цих бомб свідчить про новий етап розвитку російських керованих авіаційних бомб і пояснив, що, ймовірно, нові ворожі бомби є баражувальними.

"Це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну цим класичним старим ФАБам, які перетворені на КАБи, вони мають додаткові функції планування і додаткові силові установки. Тому, на жаль, нам потрібно готуватися до нових викликів і нових завдань ППО в боротьбі з цими покращеними авіабомбами", – заявив спікер.

Новини за темою: Росія застосовує на фронті все більше застарілої техніки, – Defense Express

Нагадаємо, фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що під час удару по Україні 7 лютого Росія застосувала гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон".

Як повідомляли експерти, 7 лютого РФ могла вперше завдати удару по Україні ракетою "Циркон". Ракета з маркуванням "3М22" намагалася вразити цілі в Києві.

3М22 Циркон – це протикорабельна гіперзвукова крилата ракета прийнята на озброєння Росією у січні 2023 року. Ворог заявляв про наступні характеристики: дальність − 600–1500 км, швидкість до 8–9 Мах, маса бойової частини близько 300–400 кг, довжина 8–10 м.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону