USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ почала використовувати нові авіабомби: У ЗСУ розповіли, у чому їхня відмінність

Застосування цих бомб свідчить про новий етап розвитку російських КАБів
Російські бомбардувальники
Російські бомбардувальники
Джерело: відкриті джерела

Російська армія почала використовувати нові авіаційні бомби. Одна з них була застосована під час обстрілу міста Мирноград на Донеччині. Про це розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

"Початкова інформація була, що ворог застосував ЗРК С-300, однак, за уточненою інформацією, яка надійшла від Нацполіції, у цьому обстрілі росіяни застосували три одиниці плануючої авіабомби УМПБ Д-30СН", – сказав Лиховій.

Він зазначив, що застосування цих бомб свідчить про новий етап розвитку російських керованих авіаційних бомб і пояснив, що, ймовірно, нові ворожі бомби є баражувальними.

"Це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну цим класичним старим ФАБам, які перетворені на КАБи, вони мають додаткові функції планування і додаткові силові установки. Тому, на жаль, нам потрібно готуватися до нових викликів і нових завдань ППО в боротьбі з цими покращеними авіабомбами", – заявив спікер.

Новини за темою: Росія застосовує на фронті все більше застарілої техніки, – Defense Express

Нагадаємо, фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що під час удару по Україні 7 лютого Росія застосувала гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон".

Як повідомляли експерти, 7 лютого РФ могла вперше завдати удару по Україні ракетою "Циркон". Ракета з маркуванням "3М22" намагалася вразити цілі в Києві.

3М22 Циркон – це протикорабельна гіперзвукова крилата ракета прийнята на озброєння Росією у січні 2023 року. Ворог заявляв про наступні характеристики: дальність − 600–1500 км, швидкість до 8–9 Мах, маса бойової частини близько 300–400 кг, довжина 8–10 м.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат