USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

РФ готуватиме реванш, але не застосує ядерну зброю: Кілька важливих тез з нового інтерв'ю Буданова

Глава української розвідки дав нове велике інтерв'ю, в якому відповів на низку цікавих запитань
буданов

Кирило Буданов

Джерело: відкриті джерела

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов дав ґрунтовне інтерв'ю українській журналістці Наталії Мосейчук, у якому розповів, коли чекати на реванш від Росії, і відповів на інші цікаві запитання. Публікуємо головні тези.

Росія захоче реваншу

Буданов зазначив, що після перемоги України у РФ з'являться реваншистські настрої. За оцінками глави ГУР, на відновлення військово-промислового комплексу Москві знадобитися близько 10 років.

Він також упевнений, що в українських розвідників після війни буде ще "дуже багато роботи з Росією".

"Якраз 10 років – це нормальний період, щоб усе це переосмислити і заново почати реванш готувати. У нас точно буде 10 років, якщо вдасться іншими шляхами після перемоги України, скажімо так, впливати на ті території, які будуть створені, можливо, у нас буде набагато більше", – сказав глава ГУР МО.

Новини за темою: Буданов пережив більше десяти замахів на своє життя, – розвідка

Війну має бути перенесено на територію РФ

Головний український розвідник вважає перенесення війни на територію Росії "чудовою ідеєю", однак уточнює, що вона не буде в тому вигляді, в якому російська армія воює з Україною.

"Ми не працюємо такими методами, якими працює РФ, тому порівнювати це абсолютно неправильно. Війна має бути перенесена на іншу територію, якою зрозуміло для нас є РФ та інші їхні території, де знаходиться їхній вплив", – додав він.

Водночас Буданов зазначив, що чим ширше розгортатимуться операції на ворожій землі – тим краще.

Росія і Білорусь не будуть використовувати ЯЗ

За словами Буданова, Росія не застосує ядерну зброю навіть у разі повернення Криму Україною.

Новини за темою: Буданов оцінив контрнаступ ЗСУ на фронті

Глава ГУР пояснив, що пристрої, які в народі називають ядерною зброєю, в російських документах значаться як "засоби стратегічного стримування", а не зброя. Його застосування викличе за собою чітку ланцюгову реакцію.

"Ні, нереально", – сказав він про ймовірність застосування.

Водночас глава Буданов уточнив, що Білорусь днями отримала російську ядерну зброю.

Це засіб ядерного стримування і засіб підвищення ставок. До речі, щодо ядерної зброї Білорусі, буквально кілька днів тому перші боєголовки були доставлені. До цього проводилися масштабні тренування з ядерними імітаторами".

Глава української розвідки також повідомив, що вже ознайомився з "досить неприємними для Білорусі документами", а саме з оригіналами документів про результати тренувань з ядерними імітаторами для системи "Іскандер". У документах було визнано повну неготовність Білорусі до експлуатації застосування подібного озброєння.

Разом з тим білоруси показали максимально високий результат у володінні технікою типу "Точка У".

Росія готує мобілізацію, але цього не варто боятися

Керівництво РФ розглядає можливість оголосити мобілізацію, в рамках якої планують призвати ще 450 тисяч осіб.

"Вони не зважилися на це взимку. Розглядають зараз варіант оголосити восени мобілізацію, мобілізувати додатково 450 тисяч осіб. Цього не слід так сильно боятися", – сказав Буданов.

Він пояснив, що чомусь у нас усі вважають, що була лише минула мобілізація минулої осені, коли в Росії призвали неповні 350 тисяч осіб.

"Це неправда. Далі продовжилася прихована мобілізація: щомісяця Росія призивала від 20 до 22 тисяч. Тобто порахуйте... вісім місяців множимо на два – щонайменше 160 тисяч уже теж вони мобілізували за цей період. Нічого страшного, як бачите, не сталося", – резюмував керівник розвідки.

Так, наголосив він, і ці 450 тисяч, якщо вони будуть мобілізовані, "утилізує українська земля". Буданов також уточнив, що чим більше хвиль мобілізації, тим нижча якість мобілізованих.

Нагадаємо, раніше західні видання повідомили, що представники ФСБ запропонували російському диктатору Володимиру Путіну звільнити міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова, а також почати загальну мобілізацію у РФ.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову