USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ФСБ запропонувала Путіну звільнити Шойгу і почати загальну мобілізацію в РФ, – Bloomberg

Низка представників ФСБ підтримали вимоги глави ПВК "Вагнер" Пригожина, який наполягав на зміні військового керівництва країни
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Представники ФСБ запропонували російському диктатору Володимиру Путіну звільнити міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова. Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Як розповіли два співрозмовники агентства, низка представників ФСБ, які займають агресивнішу позицію, підтримали вимоги глави ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, який наполягав на зміні вищого військового керівництва країни.

Інші кілька джерел Bloomberg додають, що прихильники так званої "яструбиної позиції" хочуть почати воювати в Україні агресивніше. Вони пропонують оголосити воєнний стан у РФ і провести повномасштабну мобілізацію.

Водночас видання пише, що поки немає жодних ознак того, що Кремль збирається зняти Шойгу і Герасимова з їхніх постів. Натомість політичне керівництво розправляється з тими, хто активно критикує Шойгу і Герасимова.

Bloomberg згадує про кейси заарештованого терориста Ігоря Гіркіна і генерал-полковника Сергія Суровікіна. Перший зараз перебуває за ґратами за звинуваченням в екстремізмі, а другий був допитаний і зник з публічного поля зору.

Варто нагадати, що президент Росії Володимир Путін ввів відповідальність за порушення режиму воєнного стану на тлі загострення ситуації в країні через збройний заколот ПВК "Вагнер". 

Крім того, глава Кремля підписав закон про можливість призову засуджених на службу за контрактом.

Таким чином, можна припустити, що в Кремлі готуються до введення воєнного стану в країні.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням