USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Recorded Future виділить понад 23 млн доларів на підтримку кіберзахисту України

Recorded Future вже співпрацює з 16 українськими державними органами
кіберзброя

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Розвідувально-аналітична компанія Recorded Future у 2024 році виділить понад 23 млн доларів на захист України від військової та кіберагресії. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Надійний захист від кіберзагроз: Recorded Future виділить понад 23 млн доларів на підтримку України", – йдеться в дописі.

У Мінцифри уточнили, що під час війни важливо захистити критичну інфраструктуру від військової та кіберагресії з боку Росії, а інструменти Recorded Future допомагають виявляти та реагувати на кібератаки на ранніх стадіях.

Зазначається, що Recorded Future вже співпрацює з 16 українськими державними органами, серед яких Мінцифра, Держспецзв'язку, ГУР, СБУ, Міноборони, Офіс генпрокурора та кіберполіція.

З початку повномасштабної війни компанія Recorded Future надавала розвідувальні дані для захисту критичної інфраструктури України, допомагала в розслідуванні воєнних злочинів росіян та відкрила доступ до програмної платформи Intelligence Cloud. Загалом за 2023 рік компанія інвестувала в допомогу Україні понад 20 млн доларів.

Кібератаки на Україну

Кіберфахівці Служби безпеки України системно протидіють загрозам інформаційно-підривної діяльності окупантів. З початку цього року, станом на жовтень, нейтралізували майже 4 тис. кібератак на електронні системи центральних органів влади та критичної інфраструктури країни.

Більшість ворожих кібератак спрямована на пошук несанкціонованого доступу до електронного документообігу держустанов і технологічних систем інфраструктури.

Зокрема 12 грудня хакерської атаки зазнала компанія "Київстар". У розвідці Британії зазначили, кібератака на "Київстар", ймовірно, була однією з найбільших підривних кібератак на українські мережі від початку повномасштабної війни.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали