USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Ракетний обстріл України 10 лютого: Зупинився один із енергоблоків Хмельницької АЕС

Вночі росіяни випустили по Україні "Шахедів"
Ракети

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 10 лютого, росіяни завдали черговий ракетний удар по території України. Вночі росіяни обстріляли міста "Шахедами", а з самого ранку по території країни випустили ракети. Всі подробиці чергової ракетної атаки у матеріалі UWN нижче.

Денний обстріл

Головнокомандувач ЗСУ Залужний повідомив, що з 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого росіяни здійснили 71 пуск крилатих ракет (Х-101/Х-555 - 43, "Калібр"- 28), а також до 35 ракет комплексу С-300. Крім цього, ворог застосував 7 ударних БПЛА типу Shahed.

Силами і засобами Збройних сил України та інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів. 

"Авіаційні та ракетні атаки були здійснені із застосуванням літаків стратегічної авіації (ТУ-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря. Удари ракетами комплексу С-300 були завдані з районів Бєлгородської області та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі Токмак", – додав Залужний.

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Наслідки 

Мер Харкова Терехов повідомив, що росіяни завдали ракетного удару по інфраструктурному об'єкту міста. Через це можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами.

За попередньою інформацією, внаслідок удару окупантів, у Харківському районі поранення отримали вісім людей. Двоє з них – у важкому стані, зазначив очільник області Синєгубов.

Вибухи пролунали і у Хмельницькому – є влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Постраждалих немає, матеріальні збитки підраховуються. За словами мера Симчишина, в місті можливі перебої з електроенергією та іншими комунальними послугами.

Два "прильоти" зафіксовано і у Запоріжжі.

А от у Голосіївському районі Києва уламками ракети пошкоджено два автомобілі, будинок та електромережі.

"За інформацією сил ППО, над Києвом збили 10 ракет. Є пошкодження електромереж. Постраждалих немає. Енергетики працюють над відновленням мереж", – повідомив Кличко.

Більше пощастило у Львівській області. Там неподалік села Кізлів ракета окупантів впала біля автобусної зупинки. Не вибухнула. Надзвичайники працюють над її знешкодженням. За попередньою інформацією, жертв чи постраждалих немає.

За інформацією очільника Одеської області, підрозділи протиповітряної оборони Одещини відпрацювали на відмінно та збили над регіоном 13 ракет.

В ДСНС заявили, що внаслідок атак Росії поранення отримали 12 осіб. Ще 172 особам надано психологічну допомогу.

Крім того, через атаки в Україні пошкоджено 58 об'єктів, серед яких переважно житлові будинки. 

Заяви енергетиків

За словами міністра енергетики Галущенка, в результаті ракетної атаки є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.

Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

В ДТЕК додали, що пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК. Внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію її наслідків. 

За попередньою інформацією, через атаку двоє працівників станцій отримали поранення. Їм оперативно надали медичну допомогу.

Ввечері стало відомо, що через сьогоднішній ракетний удар було зупинено один з енергоблоків Хмельницької АЕС. Про це повідомило МАГАТЕ у щоденному зведенні.

Також на Рівненській та Південноукраїнській АЕС знизили виробництво електроенергії як запобіжний захід.

Новини за темою: Російські ракети влетіли у повітряний простір країни НАТО: Румунія зробила заяву

Нічний терор

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що українська ППО за ніч знищила п'ять із семи "Шахедів". Вдалося збити п'ять із шести російських "Калібрів".

Також окупанти завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 з районів Бєлгород (РФ) і Токмак (окупована територія Запорізької області). По Харківській та Запорізькій областях запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО.

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

Наслідки

Вночі росіяни атакували Запоріжжя. Там за годину зафіксували 17 ворожих "прильотів" – це найбільша кількість з початку повномасштабного вторгнення. Армія РФ атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури. Інформація щодо постраждалих та масштабів руйнувань уточнюється.

Відбулось влучання іранського дрона і в об'єкт критичної інфраструктури Шепетівського району (Хмельницька область). Пожежа ліквідована, постраждалих немає.

Джерело: відкриті джерела

Завдали ударів і по критичній інфраструктурі Харкова – загалом зафіксовано близько 10 вибухів. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

По Дніпропетровщині росіяни випустили партію "Шахедів" – всі вони були збиті. Згодом область атакували ракетами. Внаслідок атаки у Криворізькому районі є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури. Там серйозні руйнування.  Поранений 46-річний працівник підприємства. Тривають роботи з ліквідації наслідків атаки.

У Піщанській громаді на Дніпропетровщині уламки ракети впали на дах двоповерхового будинку. Виникла пожежа, яку рятувальники вже приборкали. Люди не постраждали.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном