USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Раді пропонують звільняти зі служби військових, чиї родичі загинули або пропали безвісти на війні

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити законопроєкт
зсу

Український військовий 

Джерело: відкриті джерела

Верховній Раді пропонують звільняти з військової служби військовослужбовців, якщо їхні близькі родичі загинули або пропали безвісти. Відповідний законопроєкт №8009 розглянув сьогодні Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"За результатами розгляду комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити законопроєкт за основу та в цілому", – йдеться в повідомленні.

Документом пропонується встановити додаткову підставу для звільнення з військової служби під час воєнного стану військовослужбовцям чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час дії воєнного стану.

Раніше

Парламентом було ухвалено закон, який передбачає, що не підлягають призову особи, близькі яких загинули чи пропали безвісти під час російсько-української війни. Однак не враховано всіх категорій громадян, тому задля відновлення принципу справедливості, пропонується аналогічним чином врахувати інтереси військовослужбовців та забезпечити їм право на звільнення з військової служби.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник ЗСУ контролюють 2/3 території Очеретиного, інша частина – під вогневим контролем, – речник "Хортиці"