USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 2 1 9 0 (+1200)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"

У відомстві зібрали топ-5 міфів
Резерв+

Фото ілюстративне

Джерело: РБК-Україна

Електронні дані будуть розсекречені або ж через застосунок "Резерв+" надішлють повістку. Такі міфи про військово-облікові документи у вказаному додатку найчастіше побутують серед українців, розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Тож у відомстві зібрали топ-5 міфів.

"Військово-обліковий документ у "Резерв+" ні на що не впливає, на відміну від документа з ЦНАПу". За словами Черногоренко, "Резерв+" та ЦНАПи генерують однакові документи. А з 18 червня прирівнюються до військового квитка та тимчасового посвідчення. Ба більше, з документом у "Резерві+" можна навіть перетинати кордон.

"Якщо оновити дані через "Резерв+", одразу отримаєш статус "у розшуку". Посадовиця стверджує: такий статус виникає не через оновлення даних, а, наприклад, якщо людині вручили повістку, а та за нею не з’явилася.

"Терміни, коли можна було прийти у ТЦК, закінчилися, відповідно, громадянин порушив закон і його оголосили у розшук", – прокоментувала Черногоренко.

"Дані в "Резерв+" можуть украсти, а у ЦНАПі не вкрадуть". Міноборони акцентує: застосунок пройшов усі необхідні безпекові перевірки і має сертифікат КСЗІ. І тільки відображає інформацію з реєстру "Оберіг", а не зберігає її на власних серверах.

"У "Резерв+" прийде електронна повістка". Черногоренко каже, що такого не буде, бо в українському законодавстві поки не має поняття "електронна повістка" чи будь-якого подібного електронного сповіщення. Е-повістка не прописана в офіційних документах. Тому її і не може бути у "Резерв+".

"Резерв+" відстежує геолокацію, щоб потім ТЦК могли знайти людину". А цей міф посадовиця назвала конспірологічною теорією. І нагадала, що в кожному смартфоні можна перевірити, які застосунки мають доступ до геоданих або їх запитують. Застосунок же доступу до даних геолокації не має.

Новини за темою: Міноборони працює над електронним направленням на ВЛК у застосунку "Резерв+"

Додамо, раніше Міністерство оборони публікувало відповіді на найпопулярніші запитання щодо застосунку "Резерв+". Серед них були: кому варто завантажувати додаток та чи потрібно йти до ТЦК після авторизації у застосунку.

Читайте також:
Київ та інші міста України зазнали масштабного ракетного удару: Багато загиблих та поранених. Оновлено Київ та інші міста України зазнали масштабного ракетного удару: Багато загиблих та поранених. Оновлено
ЗСУ за допомогою дешевих дронів навчилися перехоплювати розвідувальні БпЛА росіян, – ISW ЗСУ за допомогою дешевих дронів навчилися перехоплювати розвідувальні БпЛА росіян, – ISW
На Харківщині вирішили посилити заходи з протидії ДРГ, – МВС На Харківщині вирішили посилити заходи з протидії ДРГ, – МВС
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть