USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Рада звільнила від ПДВ та мита радіолокаційні прилади

Йдеться не лише про ввезені радіолокаційні прилади, але і про вироблені в Україні
РЕБ Україна ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада схвалила одразу за основу та в цілому два законопроєкти №10341 та №10342 щодо звільнення від ПДВ та мита ввезення в Україну РЕБів, радіолокаційних комплексів для армії. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Згідно із проєктами, доповнюються переліки товарів оборонного призначення, що звільняються від оподаткування ввізним митом, новими кодами 8526 10 00 90 і 3926 20 00 00 (товар "фурнітура, що використовується для оснащення військових") УКТ ЗЕД.

Крім того, законопроєкти також звільняють від ПДВ радіолокаційні прилади, що класифікуються у товарній підкатегорії 8526 10 00 90 УКТ ЗЕД, що ввозяться на митну територію України та постачаються на митній території України як товари оборонного призначення.

Йдеться не лише про ввезені радіолокаційні прилади, але і про вироблені в Україні.

Що таке система РЕБ?

РЕБ – це різновид збройної боротьби, під час якої здійснюється вплив радіоперешкодами на радіоелектронні засоби розвідки, системи зв'язку та управління потенційного супротивника для ускладнення їхньої роботи та передачі даних.

Завдання РЕ розвідки: виявлення РЕ засобів противника за їх випромінюванням, визначення їхніх координат, визначення й вивчення характеристик випромінюваних ними сигналів. Ці відомості використовують на користь військової розвідки і під час створення радіоелектронної протидії.

Раніше

20 червня президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для дронів.

28 липня Верховна Рада ухвалила законопроєкти про спрощення ввезення антидронових рушниць та іншої необхідної техніки для Сил оборони України. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням