USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Рада звільнила міністра спорту Гутцайта

За звільнення Гутцайта загалом проголосували 243 парламентарі
Гутцайт
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада відправила у відставку міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні парламенту 9 листопада.

За його звільнення загалом проголосували 243 парламентарі.

Виступаючи з трибуни, Гутцайт заявив, що після відставки з Мінмолодьспорту буде продовжувати роботу в Національному олімпійському комітеті, додає нардеп Олексій Гончаренко.

Що цьому передувало?

8 листопада до Верховної Ради надійшла заява Гутцайта про відставку. Сам він пояснював, що йде у відставку, оскільки планує зосередитись на роботі в НОК, який він очолює за сумісництвом із посадою міністра.

"За цей рік було багато маніпулювань щодо моїх повноважень, прийнятих рішень та поєднання цих посад. Сьогодні (публікація 8 листопада, – ред.) я ухвалив рішення про відставку з посади міністра молоді та спорту України та планую зосередитися на роботі у Національному олімпійському комітеті України", – повідомив Гутцайт.

До цього низка народних обранців говорили про кадрові зміни в Міністерстві молоді та спорту. Зокрема, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував звільнення одного з міністрів, але не сказав, кого саме. Однак "кандидата на виліт" назвав народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк, зазначивши, що йдеться про міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. 

Нагадаємо про Гутцайта

Вадим Гутцайт – український фехтувальник, олімпійський чемпіон, який перебував на посаді міністра з 2020 року, а до цього був директором департаменту молоді та спорту КМДА.

У 2020 році низка українських ЗМІ, зокрема hromadske, повідомляли, що Гутцайт фігурує у матеріалах справи про ймовірні розкрадання державних коштів на закупівлях човнів для київських спортсменів.

Хто замінить Гутцайта на посаді міністра?

Керівник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія сказав, що уряд ще не визначився з кандидатом на посаду міністра молоді та спорту України після відставки Вадима Гутцайта. Тому поки виконувати обов'язки міністра буде один із заступників Гутцайта, уточнив Арахамія в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"У нас немає ще кандидата на посаду цього міністра. Поки що заступник буде виконувати його обов'язки, але на наступному засіданні ми вже вирішимо питання по кандидату", – пояснив нардеп.

Однак хто саме із заступників Гутцайта очолить відомство – невідомо. На сайті Мінмолодьспорту заступниками Гутцайта вказані п'ять чиновників.

Нагадаємо

4 вересня міністр оборони Олексій Резніков подав у відставку, а вже 6 вересня на його посаду призначили колишнього очільника фонду Державного майна Рустема Умєрова.

Згодом уряд звільнив усіх заступників Резнікова і призначив Умєрову нових: Джигира Юрія, Калмикову Наталію та Черногоренко Катерину. Пізніше ще трьох – Івана Гаврилюка, Станіслава Гайдера та Дмитра Кліменкова.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди