USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Рада ЄС схвалила надання траншу в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility

Акцентували на важливості якнайшвидшого виділення коштів, враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні
Євросоюз

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Рада Європейського Союзу погодила надання Україні траншу в розмірі близько 4,2 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility. Про це йдеться в пресрелізі Ради ЄС.

У заяві зазначено, що Рада Євросоюзу дійшла висновку, що Україна виконала передбачені українським планом необхідні умови та реформи для отримання коштів, які будуть виплачені з Ukraine Facility.

"Ці реформи охоплюють управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування. Наголошується й на важливості якнайшвидшого виділення коштів, враховуючи складну фінансову ситуацію в Україні", – зазначається в повідомленні.

Так, в українському плані визначено наміри України щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни та реформ, які вона планує здійснити у межах процесу вступу до Європейського Союзу протягом наступних чотирьох років.

Зокрема, в травні Рада ЄС дійшла висновку, що план відповідає передумовам, необхідним для отримання Україною до 50 мільярдів євро в рамках Ukraine Facility.

Новини за темою: Україна підписала угоду з ЄС на 5,27 млрд євро в рамках Ukraine Facility

Що передувало?

Зауважимо, 24 липня стало відомо, що постійні представники країн Європейського Союзу погодили першу регулярну виплату для України у розмірі майже 4,2 млрд євро в межах програми Ukraine Facility.

Повідомлялося, що посли ухвалили транш у межах українського плану, що "відкриває шлях до перерахування майже 4,2 млрд євро на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України".

Наступним кроком Ради Європейського Союзу мав бути перехід до письмової процедури і затвердження відповідного рішення.

Як відомо, Ukraine Facility – це програма підтримки України від ЄС обсягом 50 млрд євро, що діє з 2024-го до 2027 року, з яких 38,27 млрд євро буде спрямовано на підтримку державного бюджету.

Читайте також:
На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро На лікування українських військових Німеччина надає 50 млн євро
Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів Цифровізація послуг: Україна отримає від Швейцарії майже 70 млн доларів
70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором 70 млн тонн вантажів вдалося за рік транспортувати українським морським коридором
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком