USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 6 7 6 3 0 (+1290)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.05
Готівка
45.60

Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про угоду зі слідством

"За" проголосували 268 нардепів
Верховна Рада
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №12039 про угоду зі слідством. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

"За" проголосували 268 парламентарів.

Очікується, що такий документ дозволяє у разі співпраці зі слідством за викриття співучасників та відшкодування шкоди призначати менший термін ув'язнення, ніж вимагає Кримінальний кодекс.

Водночас суд зможе визначити як додаткове покарання великий штраф – 102 мільйони гривень максимум за особливо тяжкий злочин, більше ніж 4 мільйони гривень за тяжкий злочин.

Крім того, передбачається і конфіскація майна.

Нагадаємо, 18 липня Верховна Рада вже підтримала за основу законопроєкт (№11340) щодо угоди зі слідством у провадженні по корупційних злочинах.

Проте у висновку Антикорупційного комітету ВРУ щодо законопроєкту вказано, що "у проєкті закону виявлено окреме положення, що містить корупціогенний фактор". Зокрема підозрювані чи обвинувачені у корупційних кримінальних правопорушеннях, у тому числі організатори таких злочинів, можуть відкупитися від суворого покарання, не викриваючи жодних співучасників та не надаючи інформацію про інші відомі їм злочини. 

Цей документ досі очікує другого читання. Остаточна його доля поки невідома.

Читайте також:
Заборону спілкуватися російською на перервах у школах підтримали в Міносвіти Заборону спілкуватися російською на перервах у школах підтримали в Міносвіти
Оголошений в міжнародний розшук нардеп Дмитрук сьогодні голосував онлайн на засіданні правоохоронного комітету Оголошений в міжнародний розшук нардеп Дмитрук сьогодні голосував онлайн на засіданні правоохоронного комітету
Верховна Рада обмежує використання Telegram Верховна Рада обмежує використання Telegram
Заборонити російську мову на перервах у школі: Нардепка ініціювала законопроєкт Заборонити російську мову на перервах у школі: Нардепка ініціювала законопроєкт