USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Мобілізація, чисельність української армії та ризик "перерозподілу світу", – інтерв’ю Володимира Зеленського ARD

Володимир Зеленський озвучив чисельність української армії та назвав її мільйонною
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський сподівається, що США не перестануть допомагати Україні. В іншому випадку, Європа не впорається самотужки, а НАТО ослабне, що загрожуватиме "перерозподілом світу". Також Зеленський озвучив чисельність української армії та назвав її мільйонною. Про це йдеться в інтервʼю німецькому телеканалу ARD.

Мобілізація і демобілізація

На думку Володимира Зеленського, важливим моментом у процесі мобілізації, є питання демобілізації військових. Тож наразі потрібна справедливість в цьому напрямку.

"Я очікую від військових сьогодні закону про справедливу мобілізацію або продовження, або зміни до закону – можна по-різному це називати. В будь-якому випадку, я хотів би, щоб це був комплексний справедливий законопроєкт. Сьогодні їхнє завдання – це зробити. Ніхто не говорить, що це популярне рішення чи непопулярне. Але мені здається, важливо щоб військові спільно з Міністерством оборони підготували справедливу відповідь на це питання".

Чисельність української армії

Під час інтерв’ю Володимир Зеленський також озвучив чисельність української армії та назвав її мільйонною. За його словами, йдеться про 880 тисяч.

"...У нас 880 тисяч. У нас мільйонна армія. А при цьому у нас 30 мільйонів людей зараз, зараз конкретно 30 мільйонів людей працюють, а навіть, може, більше трішки. Сказати точну цифру не можу", – зазначив глава держави.

Повернення громадян призовного віку до України та їхня підтримка за кордоном

За словами Володимира Зеленського, у питанні щодо виїзду українських громадян призивного віку за кордон є багато деталей, адже багато хто мав законодавчі причини і законодавчі можливості поїхати.

"Ми б хотіли, щоб люди, які виїхали поза законом України, які мобілізаційного віку, щоб вони були в Україні. І питання не в тому, що вони всі повинні бути на фронті. У нас велика армія. Питання справедливості. Ці люди повинні сплачувати податки. Є люди, які поїхали і не повернулись. І вони не повернулись на свою роботу, і це їхнє право, але якщо вони громадяни України, вони повинні сплачувати податки, бажано в Україну. Тому що ці гроші ми потім віддаємо нашим військовим, нашим солдатам, які нас захищають", – пояснив президент.

Підтримка Сполучених Штатів

Володимир Зеленський висловив сподівання, що США не перестануть допомагати Україні. В іншому випадку, Європа не впорається самотужки, а НАТО ослабне. Це може загрожувати "перерозподілом світу".

"Я вважаю, що якщо так станеться і в США буде затягування процесів щодо підтримки України – це матиме вплив на об’єднану Європу. І тут є послідовні проблеми. Перше – це дефіцит зброї, фінансів в Україні. Друге – я думаю, що втратиться союз між США і Європою. Третє – Європа сама зрозуміє, що це сигнал, що якщо Україна не витримає і Путін піде вперед, це сигнал від США щодо того, що Європа залишиться наодинці серед країн НАТО, хто буде протистояти Росії", – зазначив Зеленський.

Раніше ми повідомляли, що Адміністрація президента Джо Байдена працює над довгостроковою стратегією підтримки Києва, яка зменшить акцент на деокупації територій і зосередиться на допомозі відбити нові російські наступи.

Також Білий дім навесні планує підписати з Україною безпекову угоду за прикладом Британії.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони