USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Путінський режим і Росія – це фабрика понтів, що намагається себе вести як "велика держава", – експерт

В Кремлі не розуміють, що інструментів впливу на глобальні світові процеси у них немає
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Росія і путінський режим намагаються продовжувати поводитися як "велика країна", що впливає на глобальні світові процеси, однак не розуміє, що для цього у них не залишилось майже ніяких інструментів. Про це в ефірі UWN заявив політичний аналітик Іван Капсамун.

Росія – фабрика понтів

Експерт наголосив, що у Кремля немає достатніх важелів впливу, щоб продовжувати диктувати світовий порядок денний.

"Путінський режим і взагалі сама Росія – це фабрика понтів, навіть, коли вони розпочинали всю цю агресію проти України, або риторика, яка була проти НАТО, що "забирайте свої манатки і так далі", та навіть і сьогодні вони намагаються дестабілізувати ту ж Молдову, вони намагалися гратися зараз під час протестів у Грузії, вони намагаються себе досі вести як "велика країна", яка впливає на ситуацію в регіоні, у світі, але разом з тим основа під цим все більше тане, основою ресурсів все менше і менше", – зазначив Капсамун.

Новини за темою: Оточення Путіна після ордеру на його арешт почало терміново шукати нового господаря, – експерт

Він додав, що саме через таку політику крах Росії неминучий.

"Настане такий день і час, коли все це просто рухне дуже сильно, і рухне так, що воно задавить саму Росію, тобто не можна завжди будувати собі якісь наполеонівські плани, але не віддавати собі, не розуміти, що у вас не вистачає ні сил, ні ресурсів для реалізації цього всього. Ми побачимо як відбудеться цей крах, але разом з тим Україна має бути готовою, навіть, якщо Росія буде валитися, географічно Україна має бути готовою, тому що це для нас так само буде виклик з різних точок зору", – зазначив політичний аналітик.

Нагадаємо, палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

Ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової видані за поданими прокуратурою клопотаннями 22 лютого 2023 року.

При цьому головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан наголосив, що Путін може постати перед судом за злочини, скоєні під час війни Росії в Україні, попри аргументи Кремля про те, що на країну не поширюються рішення Міжнародного кримінального суду.

Читайте також:
Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту