USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Путін відмовиться від інших бойових дій заради затяжної війни в Україні, – ISW

Російські сили перекидають обладнання та персонал з інших зон конфліктів, таких як Сирія та Нагірний Карабах
путин
Джерело: відкриті джерела

Президент Росії Володимир Путін продовжує виснажувати свій бюджет на війну в Україні і в процесі цього йому доведеться припинити фінансування інших міжнародних чи внутрішніх кампаній. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські сили перекидають обладнання та персонал з інших зон конфліктів, таких як Сирія та Нагірний Карабах, та можуть відмовитись від інших бойових дій та операцій м'якої сили на користь продовження затяжної війни в Україні. А диктатор планує витратити на агресію проти нашої країни ще більше грошей, що сильно вдарить по бюджету Росії.

Так, експерти Інституту вивчення війни навели інформацію про те, що Путін підписав закон про виділення понад 9 трильйонів рублів (приблизно 143 мільярди доларів) на оборону, безпеку і правоохоронну діяльність в бюджеті на 2023 рік.

"За даними Світового банку, ця сума становить близько 8% валового внутрішнього продукту Росії у 2021 році. За оцінкою Міноборони Великої Британії, витрати Росії на оборону значно збільшилися і складуть понад 30% всього бюджету Росії на 2023 рік", - вказали експерти.

У ISW також навели інформацію про те, що пропагандисти і так звані "воєнкори" РФ вже висловили своє невдоволення через витрати Кремля. Так, вони обурені тим, що Путін витрачає мільярди рублів на створення російськомовних шкіл в Таджикистані. Пропагандисти вважають, що диктатор витрачає російський бюджет зовсім не так, як потрібно.

Нагадаємо, ISW раніше повідомляв, що президент країни-агресора ризикує втратити підтримку з боку колишніх бойовиків "ДНР" через неспроможність виконати обіцянки, заявлені під час початку проведення  так званої "спецоперації".

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні