USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Путін посилає США сигнали про переговори щодо України, вбачаючи в цьому військову вигоду, – Bloomberg

Натяки на відкритість Росії до переговорів можуть допомогти посіяти розкол серед союзників України
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін перевіряє непрямими каналами ґрунт щодо того, чи готові Сполучені Штати Америки до переговорів щодо України. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами двох осіб, близьких до Кремля, Путін промацав США непрямими каналами, щоб дати зрозуміти, що він відкритий для дискусій, зокрема, можливо, про майбутні заходи безпеки для України.

Водночас офіційні особи Сполучених Штатів заявляють, що їм невідомо про передбачувані ініціативи Москви і не бачать ознак того, що російський президент серйозно налаштований шукати спосіб покласти край бойовим діям.

Як пише видання, натяки на відкритість Росії до переговорів – нехай і нещирі – можуть допомогти посіяти розкол серед союзників України, ізолюючи Київ і підірвавши зусилля президента Володимира Зеленського заручитися підтримкою його власної "формули миру", яка вимагає повного виведення російських військ.

Близькі до Кремля люди на умовах анонімності заявили, що сигнали були передані високопоставленим чиновникам США минулого місяця через посередника. Путін, за їхніми словами, може бути готовий розглянути можливість відмови від наполягання на нейтральному статусі України і навіть у кінцевому підсумку відмовитися від протидії можливому членству в НАТО.

Але при цьому він вимагає визнання контролю РФ над територією, яку окупувала останніми роками і яка зараз становить близько 18% території України.

Уже після виходу повідомлення Bloomberg прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що воно "абсолютно не відповідає дійсності" і що РФ не відмовляється від вимог про відмову України від вступу до НАТО та її нейтрального статусу.

Нагадаємо, раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що Україна не буде вести переговори з Росією, бо Володимир Путін хоче завоювати не лише Україну, але й інші пострадянські території. 

Також ми писали, що у грудні 2023 року між Україною, країнами Глобального Півдня та G7 відбулася секретна зустріч щодо посилення підтримки Києва та його умов для проведення мирних переговорів із Росією.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку