USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Путін хоче завоювати не тільки Україну. У Зеленського відкидають можливість переговорів із РФ

Радник Офісу президента Михайло Подоляк відкинув можливість мирних переговорів України з Росією
Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк

Джерело: відкриті джерела

Україна не буде вести переговори з Росією. Російський диктатор Володимир Путін хоче завоювати не лише Україну, але й інші пострадянські території. Про це в інтерв'ю виданню Bild заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

Він відкинув можливість мирних переговорів України з Росією.

"Війна триватиме, за уявленнями Путіна, доки він не завоює всю територію України, доки не досягне панування в Європі, доки не завоює інші пострадянські території. Людина не піде на велику війну, зруйнувавши свою репутацію та стосунки, якщо хоче задовольнятися малим. Це нонсенс", – сказав він.

Також радник керівника Офісу президенту закликав до продовження постачань зброї. За його словами, проблема полягає у нерівномірності, постачання мають бути збалансованими.

Крім того, Подоляк закликав посилювати Україну високотехнологічною зброєю. Він додав, що лінія фронту становить 1300 кілометрів, а бойові дії ведуться на 600–800 кілометрах. Подоляк наголосив, що Росія за рік війни не зробила істотного прогресу.

Новини за темою: Україна провела таємну зустріч із країнами Глобального Півдня і G7 щодо "мирних переговорів" із РФ, – Bloomberg

Нагадаємо, переговори української делегації з російською проходили 28 лютого, 3 та 7 березня 2022 року на кордоні з Білоруссю в районі річки. Прип'ять після російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Місце зустрічі на Гомельщині з міркувань безпеки не розголошувалось. Переговори продовжилися 10 березня 2022 року як зустріч міністрів закордонних справ України та РФ на території Туреччини.

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що війна між Україною та Росією повинна завершитись перемовинами та відмовою країни-терориста від ядерної зброї.

Тим часом Лукашенко лякає Польщу ядерними ракетами, які Путін передав в Білорусь. За словами Лукашенка, ракети, що отримані з Москви, можуть бути направлені проти Польщі, яку він звинуватив у плануванні вторгнення на територію Білорусі. Президент зазначив, що гарантії, надані йому у 1990-х роках, були "розтоптані" та "порушені", що змусило Білорусь повернути ядерну зброю на свою територію.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат