USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Причини відставки Залужного та кількість втрат ЗСУ: Головне з нового інтерв'ю Зеленського

Президент також прокоментував затримки поставок зброї від партнерів і гучні заяви Трампа про закінчення війни
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський дав недовге інтерв'ю американському телеканалу FOX News. Розповідаємо про головні заяви українського лідера.

Відставка Залужного

За словами глави держави, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний пішов у відставку, оскільки Збройним силам України було потрібне часткове перевантаження, щоб стати більш технологічними і швидкими.

Він додав, що необхідність зміни командування була зумовлена тим, що "деякі речі не змінювалися протягом певного часу".

"Нам потрібно бути більш швидкими. А для цього необхідно позбутися бюрократії, яка в нас є. В іншому випадку, у нас немає шансу. Бути розумними, зокрема технологічно, і, звісно, швидкими. Час – гроші. А в нашому випадку, час – людські життя", – сказав український лідер.

Новини за темою: "Я довіряю своїм генералам. Я зовсім не думаю, що я тут найрозумніший...". Валерій Залужний більше не головнокомандувач ЗСУ

Також Зеленський заперечує, що відправив Залужного у відставку через існування політичної конкуренції.

Війна закінчиться тільки тоді...

Президент України вважає, що збройна агресія Росії закінчиться тоді, коли світ усвідомить, що російський диктатор Володимир Путін є серйозною загрозою для його існування.

На думку Зеленського, світ боїться змін у Російській Федерації та втрати влади Володимиром Путіним.

"Путін перетнув усі червоні лінії. Він неадекватна людина, він є загрозою для всього світу, оскільки він спробує знищити НАТО. І коли світ це зрозуміє, тоді все – у цей момент війна закінчиться", – сказав він.

Втрати ЗСУ

Український лідер, звісно ж, не став називати цифру українських втрат у війні, однак зазначив, що втрати особового складу російської армії в п'ять разів більші за втрати серед солдатів Збройних сил України.

"Ми знаємо, що десятки тисяч людей було вбито. Десятки тисяч дітей були депортовані. Якщо порівнювати кількість загиблих солдатів, я б сказав, відношення один до п'яти. На одного українського військового, який загинув у бою, припадає п'ять російських солдатів. Це приблизна статистика, – заявив глава держави.

Новини за темою: Росія втратила в Україні щонайменше 216 військових пілотів, – BBC

Україна не зможе без допомоги Заходу

Зеленський акцентував увагу на тому, що без допомоги західних партнерів Україна не зможе не тільки підтримувати свою оборону, а й зміцнити економіку і стабільність, що, зі свого боку, може дозволити країні знову нарощувати виробництво власної зброї.

Глава держави зазначив, що Києву необхідна "потужна зброя, зброя великої дальності, ракети великої дальності та артилерія".

"Мова не про типи, а про виробництво. Збільшувати його щодня, так, і протиповітряна оборона, щоб захистити людей, щоб дати можливість, економіка, щоб збільшити його, значить, дати можливість убезпечити ситуацію", – уточнив Зеленський.

Трамп не закінчить війну за 24 години

Глава України також прокоментував цитату Трампа про те, що він здатний закінчити війну за 24 години. Зеленський наголосив, що колишній президент США "не може розв'язувати цю проблему, цю трагедію зі мною".

"Я радий бачити всіх кандидатів і всіх людей, які ухвалюють рішення або можуть підтримати, щоб не бути проти, просто щоб зрозуміти, що означає війна в Україні", – сказав він.

Новини за темою: Трамп заявив, що США не захищатимуть НАТО в разі вторгнення РФ: В альянсі вже відреагували

Він знову запросив Трампа відвідати Київ і побувати разом із ним на передовій.

"Яка блискуча Україна в нас була. У нас прекрасна країна, але на війні це інша картина й інші життя. Кандидати (у президенти США, – ред.) повинні приїхати і побачити людей, просто побачити їх на вулицях", – резюмував Зеленський.

Варто зазначити, що інтерв'ю політичному ведучому FOX News і виконавчому редактору "Спеціального репортажу" Брету Байєру Зеленський дав за кілька кілометрів від лінії фронту в Харківській області.

Глава держави підкреслив цінність проведення інтерв'ю в такому небезпечному місці: "Для мене дуже важливо, як я вже говорив перед тим, як ми почали... Сполученим Штатам (потрібно) бачити різну війну, у столиці і тут, ближче до лінії фронту".

Нагадаємо, раніше Зеленський провів телефонну розмову зі своїм американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили поточну ситуацію на полі бою, а також ситуацію з фінансуванням США України.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат