USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Проти мережі кінотеатрів "Мультиплекс" відкрили кримінальну справу за використання пільги на оплату ЄСВ

Тепер посадовцям компанії загрожує штраф і заборона обіймати окремі посади
мультиплекс
Джерело: відкриті джерела

У Бюро економічної безпеки (БЕБ) відкрили кримінальну справу на мережу кінотеатрів "Мультиплекс" через те, що невчасно сплатила єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Про це повідомляє "NV Бізнес".

За даними видання, компанія "М-Кіно", яка є власником мережі кінотеатрів "Мультиплекс", торік просто скористалася правом на розстрочку при виплаті ЄСВ. А заборгованість погасила в березні 2023-го. Однак це не вберегло компанію від кримінальної справи. Раніше таку можливість бізнесу надали депутати.

"Замість того, щоб займатися справами на мільярди доларів по податковому зобов’язанню, робите незрозуміло що!" – обурювався голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради Данило Гетманцев детективам БЕБ.

Водночас Бюро економічної безпеки вивчає, чи була в компанії змога платити податки. Через цю справу посадовцям загрожує штраф і заборона обіймати окремі посади.

Загалом "М-Кіно" сплатила за минулий рік 20 млн гривень ЄСВ, і лише 800 тис. гривень з цієї суми, тобто менше ніж 5%, могли вважати боргом.

Новини за темою: Податкова реформа "все по десять" найбільш вигідна для України, – Амелін

Нагадаємо, 15 березня минулого року парламент ухвалив законопроєкт №7137-д, який ввів 40 нововведень для бізнесу під час воєнного стану. Його норми, зокрема, стосуються ставок податків, обов’язкових платежів типу ЄСВ та інших норм. Одна із норм закону передбачає, що на період воєнного стану та протягом трьох місяців після його закінчення штрафи та пеня по ЄСВ не застосовуються, а перевірки не проводяться.

Разом з тим парламент не звільняв бізнес від кримінальної відповідальності в тому випадку, якщо компанія невчасно сплачує ЄСВ.

До речі, у 2023 році Податкова служба планує провести перевірку 2551 компанії та 1461 ФОПа.

Читайте також:
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"
Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів Президент США Джо Байден та його дружина Джилл заробили минулого року 620 тисяч доларів
Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про "клуб білого бізнесу": Кому більше не загрожуватимуть податкові перевірки
Netflix думає розширити фільм Netflix думає розширити фільм "Довбуш" і створити чотири серії, – режисер стрічки