USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50
Втрати росіян: 6 3 5 8 8 0 (+1020)
USD
НБУ
41.36
Готівка
41.63
EUR
НБУ
46.01
Готівка
46.50

Програма EFF: Україна домовилася з МВФ про новий транш на понад мільярд доларів

Міжнародний валютний фонд має розглянути угоду вже найближчими тижнями
МВФ

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Україна та Міжнародний валютний фонд (МВФ) на рівні експертів домовилися про пʼятий перегляд програми EFF на 15,6 млрд доларів. Якщо програму схвалять, то Україні має надійти близько 1,1 млрд доларів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, кількісні критерії та структурні маяки виконали ще на кінець червня.

"Ці домовленості демонструють, що Україна продовжує важливі реформи, і міжнародні партнери підтримують нас на цьому шляху. Очікуємо затвердження цієї угоди Виконавчою радою МВФ. Після цього Україна отримає 1,1 млрд доларів", – зазначив посадовець.

Міжнародний валютний фонд має розглянути угоду вже найближчими тижнями.

Як відомо, переговори місії МВФ на чолі з Гевіном Греєм з представниками української влади щодо п'ятого перегляду чотирирічної програми розширеного фінансування EFF відбулися 4–10 вересня у Києві. Шмигаль зауважив, що це була перша місія Фонду, яка повноцінно працювала в Україні під час повномасштабного вторгнення.

"Кошти партнерів допомагають нашому уряду фінансувати всі невійськові видатки бюджету. І дозволяють направляти наші внутрішні ресурси на обороноздатність країни", – уточнив прем'єр.

Новини за темою: Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд

Нагадаємо, угоду України з Міжнародним валютним фондом про програму EFF на 15,6 млрд доларів схвалили в березні 2023 року. У межах програми вже отримали п’ять траншів загальним обсягом близько 7,6 млрд доларів, у тому числі на 900 млн доларів у березні та останній транш на 2,2 млрд доларів – у липні.

Останній транш отримали за рішенням Ради директорів МВФ, яке погодили 28 червня. У підсумку загальна міжнародна допомога Україні з початку року досягла 16 млрд доларів.

Читайте також:
Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком Києво-Печерська лавра: Від окупації до відродження. Інтерв'ю з директором заповідника Максимом Остапенком
Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими Німеччина виділить Україні 100 млн євро допомоги напередодні зими
Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ
Гранти для навчання студентів уже доступні в Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?