USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 8 7 2 0 (+1250)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Диван став сейфом: У колишнього заступника міністра оборони під час обшуку знайшли майже мільйон доларів

Суд повернув Миронюку мільйон, який був вилучений при обшуку
Олександр Миронюк
Джерело: відкриті джерела

В мережі з'явилося відео обшуків у колишнього заступника міністра оборони України Олександра Миронюка, який під час роботи в міністерстві курував держзакупівлі. Силовики завітали до нього додому в рамках розслідування справи про шахрайство щодо закупівель в Міноборони ще в серпні. 

Під час обшуку в нього за диваном знайшли майже мільйон доларів.

Історія, що схожа на детектив

Десь через пів місяця після обшуків, 7 вересня 2022 року, по справі Миронюка відбулося засідання Печерського райсуду. Тоді суддя не став арештовувати ці кошти і наклав арешт на інше майно, що було вилучене під час візиту силовиків.

7 вересня слідчий суддя Печерського райсуду відмовився арештовувати мільйони Миронюка, хоч того ж дня було накладено арешт на інше майно, вилучене під час обшуків у цій справі.

Однак 12 вересня той же Печерський райсуд все-таки арештував і мільйон, що був знайдений під час серпневого обшуку.

Але вже 17 листопада Київський апеляційний суд скасував арешт

А 8 грудня Печерський суд зобов'язав поліцію невідкладно повернути Миронюку його кошти.

Чому так сталося?

Головним аргументом, який апеляційний суд прийняв до уваги стало те, що ці кошти Миронюк нібито… позичив. А позичальницею виявилася... 86-річна харків’янка Елеонора Думіньш. За дивним збігом обставин вона є родичкою власників компанії по виробництву гвинтівок "ХАДО". 

До чого тут гвинтівки

Річ у тому, що Миронюк після свого звільнення продовжив працювати в ДП СЗТФ "ПРОГРЕС" – держпідприємстві, що займається імпортом і експортом військових товарів і послуг.

І за цікавим збігом обставин саме "ПРОГРЕС" довгий час був ексклюзивним експортером гвинтівок "ХАДО".

До речі, сам Миронюк категорично спростовує будь-яку причетність до скандальних закупівель в Міноборони.

До речі, нещодавно вибухнув скандал щодо закупівель в Міністерстві оборони України. Як з'ясували журналісти, відомство закуповувало продукти для ЗСУ за цінами, що у два-три рази перевищують ринкові. Також були викриті махінації при закупівлі одягу, бронежилетів та інших засобів для ЗСУ. Після цього силовики провели масштабні обшуки у багатьох чиновників та бізнесменів. Зокрема, силовики завітали до в.о. голови податкової Києва, олігарха Ігоря Коломойського, ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, низки топчиновників з Міноборони та інших.

Читайте також:
Україна працює над внесенням Telegram у перелік цифрових платформ, що підлягають регуляції, – Герасим'юк Україна працює над внесенням Telegram у перелік цифрових платформ, що підлягають регуляції, – Герасим'юк
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки Окупанти здобули незначні тактичні переваги поблизу Авдіївки
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів