USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Про біль та силу незламного народу: У столиці поет і актор Петро Мага презентував "Вірші з окопу"

До збірки увійшла поезія, написана з початку повномасштабного вторгнення
Мага
Джерело: UWN

Біль, втрати, понівечені долі й перемоги та стійкість духу українців – все це переплелось в поетичних рядках збірки "Вірші з окопу". Її автор – телеведучий, поет-пісняр, генпродюсер та актор театру "Особистості" Петро Мага.

У перші дні війни Петро Мага пішов боронити рідну країну. Втім улюбленої справи – закарбовувати перемогу словом – не полишав навіть в окопах. І вже на другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну світ побачив збірку документальної поезії Петра Маги "Вірші з окопу".

"Якщо передивитись екземпляри моєї форми, які там є (вона вже не дуже презентабельна) – і зимова, і літня, то майже в кожній кишені можна знайти потертий листок, на якому вже практично неможливо нічого прочитати. Але я відразу набирав все в телефон, коли була можливість. І так я зберіг (вірші, – ред.). Слава Богу, що воно вже є в книжках", – зізнається Мага в розмові з кореспондентом UWN.

Сама ж збірка пронизана болем й перемогами українців. А ще – документує значущі події і весь той жах, який російські загарбники зробили та, на жаль, продовжують робити на нашій землі. У ній – і герой, якого розстріляли за гасло "Слава Україні!", і жахіття, які побачив світ після деокупації територій, і "прильоти" по мирних громадянах.

Є і вірші, які стали піснями. До прикладу, "Я так хочу додому" у виконанні Павла Зіброва. Ця пісня – неофіційний гімн всіх тих, хто був вимушений покинути домівку.

А от телеглядачі UWN мали можливість чути ці вірші у виконанні самого автора. Адже щоп'ятниці Петро Мага розпочинає ток-шоу "Разом" своїм авторським віршем. Згодом поезія Маги шириться мережею. 

Зокрема, вірш, приводом до якого стали чутки про нібито ідеї, які ходять серед чиновників НАТО щодо можливого обміну захоплених Росією територій України на членство в альянсі, швидко розповсюдився мережею. На деяких аккаунтах він вже набрав більше ніж 1,5 мільйона переглядів.

Читайте також:
Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві Мінкульт дозволив демонтувати Арку дружби народів у Києві
УІНП перегляне питання увічнення Булгакова УІНП перегляне питання увічнення Булгакова
УІНП визнав Михайла Булгакова символом російської імперської політики УІНП визнав Михайла Булгакова символом російської імперської політики
"Ми – одне велике серце": Могилевська переконана, що українці вже є переможцями, вони два роки живуть в жаху під назвою "війна"