USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60
Втрати росіян: 6 7 2 8 5 0 (+1450)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.45
EUR
НБУ
44.96
Готівка
45.60

Почалися проблеми: Російські постачальники не можуть завезти в країну до 40% автозапчастин

Зараз постачання автозапчастин все частіше затримується з Китаю, Європи та США
автозапчастини
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Росії почалися проблеми із закупівлею автозапчастин за кордоном. Постачальники не можуть доставити в країну до 30–40% контейнерів з автомобільними запчастинами через проблеми з платежами, розповів голова Російського союзу автостраховиків Євген Уфімцев.

За його словами, раніше деталі вдавалося привезти здебільшого за 15–30 днів залежно від регіону. Однак починаючи з літа ситуація змінилася.

"Тепер доходять за ті ж терміни лише 60–70% контейнерів, а ті, що залишилися, зависають, оскільки оплата за вантаж не надходить відправнику. При цьому іноді гроші технічно не вдається переказати, через що постачання відкладається на невизначений час", – зазначає очільник спілки.

Натомість щоб розв'язати проблему, постачальники шукають нових посередників для оплати. А це, пояснює голова РСА, впливає на ціну запчастин та терміни доставки.

Водночас директор департаменту врегулювання збитків з автотранспорту СК "МАКС" Іван Попов додає, що через проблеми з платежами неможливо планувати терміни доставки. 

Нині постачання автозапчастин все частіше затримується з Китаю, Європи та США. Також вантажі із запчастинами стали частіше не пропускати на митниці.

Експерти припускають, що через проблеми з постачанням запчастини можуть здорожчати. Орієнтовно на 20–30%, але таке зростання цін залежатиме від того, наскільки швидко впораються з проблемою.

Новини за темою: ЄС продовжив індивідуальні санкції проти Росії

Варто додати, що раніше Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції для РФ. Тоді йшлося про низку компаній IT-сфери. Частина з них ввела обмеження, ще частина зовсім покинула російський ринок. Нові штрафні заходи заборонять також американським компаніям надавати будь-яким юридичним особам у РФ послуги з ІТ-консалтингу, проєктування, підтримки та хмарних сервісів.

Читайте також:
У тіні перебуває половина української економіки. А у деяких галузях ця цифра становить 60–70%, – Гетманцев У тіні перебуває половина української економіки. А у деяких галузях ця цифра становить 60–70%, – Гетманцев
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці
Unilever повністю вийшов з ринку РФ Unilever повністю вийшов з ринку РФ