USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 5 8 0 0 (+1530)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

На п'ять мільйонів росіян тільки один крематорій: У РФ скаржаться на нестачу цвинтарів

Нині в Росії похованням можуть займатися лише муніципальні організації
цвинтар в Росії
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У Росії не вистачає цвинтарів та крематоріїв. Про критичну ситуацію заявила заступниця голови комітету Держдуми з будівництва та житлово-комунального господарства Світлана Разворотнєва.

За словами депутатки, нині на п'ять мільйонів росіян припадає лише один крематорій. Приміром, в Японії один крематорій "обслуговує" 79 тисяч осіб, а в США – 159 тисяч.

Водночас Разворотнєва називає ймовірні причини такої проблеми.

"Похованням можуть займатися лише муніципальні організації. Тобто неможливо створити приватні крематорії, інші ритуальні об'єкти та залучити в цю сферу інші капітали та інвестиції, крім державних. Це створює додаткові труднощі для людей, особливо у великих містах, де до 70% поховань відбувається через кремацію", – каже чиновниця.

Посадовиця також зазначає, що бізнес готовий "влитися в нову сферу", але через відсутність необхідної нормативної бази результат дуже відрізняється від регіону до регіону.

Натомість вихід із ситуації депутатка вбачає в зміні законодавства. Мовляв, законопроєкт уже підготували й направили експертній спільноті для обговорення та детального аналізу.

Так, документ дозволить зводити ритуальні споруди в межах державно-приватного партнерства. Авторка ініціативи вказує, що якщо все пройде успішно, на розгляд Держдуми його можуть внести приблизно через місяць.

Новини за темою: Загальні втрати України та РФ у війні сягнули мільйона осіб, – WSJ

Тим часом проєкт Національного військового меморіального кладовища (НВМК) у селищі Гатне Фастівського району, що на Київщині, пройшов державну експертизу та отримав позитивний висновок. У Мінветеранів пояснили, що це стосується будівництва першої черги. А сам проєкт є важливою справою задля збереження української нації.

Читайте також:
Почалися проблеми: Російські постачальники не можуть завезти в країну до 40% автозапчастин Почалися проблеми: Російські постачальники не можуть завезти в країну до 40% автозапчастин
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці Майже 300 об’єктів портової інфраструктури України пошкодили росіяни за останні три місяці
Росіяни вдарили по судну в порту Південний, яке перевозило 6 тис. тонн української кукурудзи Росіяни вдарили по судну в порту Південний, яке перевозило 6 тис. тонн української кукурудзи