USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Прем'єр Ізраїлю Нетаньягу пообіцяв Україні "військові речі"

Але Єрусалим не може зайти надто далеко, не спровокувавши Росію
макрон нетаньяху
Джерело: AFP

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу в ході зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що надасть Україні "військові речі". Розмова відбулася за закритими дверима, але про це інформує джерело The Times of Israel

Нетаньягу висловив готовність відправити до Києва "військові речі", повідомило джерело, знайоме з розмовою. При цьому глава уряду Ізраілю наголосив, що не може зайти надто далеко, не спровокувавши Росію.

На брифінгу з журналістами Нетаньягу сказав лише те, що "я пояснив нашу політику. Він добре розуміється на цьому питанні".

Щодо посередництва, на думку Нетаньягу, говорити ще зарано. Він уточнив, що не наполягатиме на своїй ролі посередника між Росією та Україною, доки Росія, Україна та США не попросять його про це.

Однак також розповів про інший вид допомоги, що Ізраіль надає не тільки собі, але й Україні. Йдеться про таємні операції Ізраїлю проти військових цілей в Ірані, які зрештою допомагають іншим країнам, включаючи Україну. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

"Ми діємо незалежно проти Ірану на різних рівнях, але ця діяльність також систематично спрямована на руйнування або завдання збитків можливостям Ірану проти нас. Але, звичайно, це також завдає шкоди можливостям Ірану або зменшує їх на інших аренах", – зазначив Нетаньягу.

При цьому наголосив на своєму занепокоєнні зростаючим військовим союзом Росії з Іраном, у рамках якого Москва озброює Тегеран, а той у свою чергу відправляє зброю для війни проти України.

Читайте також:
Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину