USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Представниця Чехії стала Міс Світу 2024, а України – потрапила в 40 найкращих конкурсанток

У фінал також вийшли учасниці з Америки, Африки, Європи, Азії
Міс Чехія
Переможниця Міс Світу 2024
Джерело: Reuters

9 березня відбувся міжнародний конкурс краси "Міс Світу 2024". Переможницею стала представниця Чехії Христина Пишкова, а Софія Шамія, яка була від України, потрапила в 40 найкращих конкурсанток, але не увійшла до дванадцятки, повідомляють на офіційному сайті заходу.

"Міс Світу Чехія, Христина Пишкова – 71-ша Міс Світу! Ясміна Зайтун з Лівану посіла перше місце. Вітаємо та ласкаво просимо в родину Міс Світу, Христино!" – зазначили організатори конкурсу.

У фінал також вийшли учасниці з Америки, Африки, Європи, Азії та Океанії, проте перемогу здобула європейка.

Україну представила Софія Шамія, яка опинилася серед 40 найкращих претенденток, але не увійшла до дванадцятки.

Що відомо про переможницю Пишкову?

23-річна Христина Пишкова працює моделлю, а також здобуває дві вищі освіти: у сфері юриспруденції та бізнесу. Модель заснувала Фонд Христини Пишко, і найсуттєвішим кроком для нього стало відкриття англійської школи для малозабезпечених дітей у Танзанії, де модель волонтерила.

Дівчина любить грати на флейті та скрипці, має пристрасть до музики та мистецтва, яке дев'ять років вивчала в Академії мистецтв. Володіє чотирма мовами: англійською, польською, словацькою та німецькою.

На рахунку переможниці є не один конкурс краси, показ мод і телешоу.

Представниця України Шамія

Софія Шамія – представниця України на Міс Світу 2024. 18-річна дівчина родом із Києва. Наразі навчається на економічному факультеті Києво-Могилянської академії.

Софія Шамія
Джерело: відкриті джерела

Благодійний проєкт Шамії став найкращим серед європейських учасниць. У відео дівчина розповіла про допомогу дітям, які постраждали від війни.

До речі, Росія не брала участі у міжнародному конкурсі "Міс Світу". Причиною стала неприпустима поведінка росіянки на Міс Європа, повідомляла голова організаційного комітету Міс Україна Вероніка Щіпцова.

Раніше

Торік уперше в історії Міс Нідерланди стала трансгендерна жінка, яка згодом змагалася у конкурсі Міс Всесвіт, що відбувся у грудні 2023 року в Сальвадорі. 

Зі слів журі, 22-річна переможниця Ріккі Валері Колле підкорила їх своєю "залізною та міцною історією" і "чіткою місією".

Під час власного виступу дівчина заявила про прагнення стати "голосом і зразком для наслідування". Колле акцентувала на власних намірах "здійснити зміни в суспільстві щодо трансгендерних людей".

Читайте також:
Чехія не підтримує військових ухилянтів з України, – глава МЗС Чехія не підтримує військових ухилянтів з України, – глава МЗС
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни