USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Правоохоронці викрили мережу майже з 400 незаконних гральних закладів по всій Україні

Організаторами були десятки людей, у тому числі два працівники силових структур
Гральний бізнес
Гральний бізнес
Джерело: відкриті джерела

​​

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно злочинної групи, яка організувала багатомільйонний незаконний гральний бізнес по всій території України. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Деталі масштабної схеми

Перед судом, за даними відомства, постане 34 людини, у тому числі адвокат та двоє правоохоронців, які організували мережу незаконного грального бізнесу на території України.

Розслідуванням встановлено, що на території країни працювало близько 400 незаконних гральних закладів.

Вони працювали у різних районах міст із забезпеченням суворої конспірації. Клієнтів підсаджували на азартні ігри, щоб вони ставали постійними відвідувачами та заохочували приводити нових.

Власники бізнесу систематично платили працівникам правоохоронних органів для безперешкодної незаконної діяльності.

Місячний обіг гральних закладів лише у Києві та Одесі становив у середньому 300 млн гривень.

Правоохоронці провели понад 200 обшуків за місцями проживання фігурантів, офісах, які забезпечували діяльність незаконних гральних закладів та у приміщеннях, де надавалися послуги з азартних ігор.

Вилучено понад 530 одиниць комп’ютерної техніки, чорнову бухгалтерію, записи, речі й предмети, які вказують на діяльність гральних закладів. У гральних закладах, а також за місцями проживання організаторів вилучено майже 8 млн гривень готівкою у різній валюті.

32 учасникам злочинної групи інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор, а також надання неправомірної вигоди службовій особі. Двом правоохоронцям інкриміновано бездіяльність працівника правоохоронного органу щодо незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор, одержання неправомірної вигоди та участь у злочинній організації.

Нагадаємо, сукупний оборот легальної та нелегальної "ігорки" в Україні – 12–15 млрд гривень на місяць. Тобто за рік ця сума сягає близько 180 млрд гривень.

Ми детально писали про основні схеми, які використовують ділки у гральному бізнесі для ухилення від сплати податків.

Читайте також:
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні