USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Кабмін пропонує Раді ліквідувати комісію з регулювання азартних ігор

Підтримка депутатами цього рішення дозволить прибрати людський чинник у видачі ліцензій – процес стане автоматичним
Гральний бізнес
Гральний бізнес
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ). Про це віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров написав у своєму Telegram-каналі.

"Пропонуємо ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) й автоматизувати видачу гральної ліцензії. Уряд підтримав наш законопроєкт – і він відправляється на розгляд у парламент", – йдеться в повідомленні.

Федоров зазначає, що після підтримки депутатами це рішення дозволить прибрати людський чинник у видачі ліцензій – процес стане автоматичним і відбуватиметься за чіткими критеріями.

Також організаційні зміни дозволять швидко впровадити IT-систему онлайн-моніторингу, яка допоможе в режимі реального часу отримувати дані про взаємодію операторів грального бізнесу та держави.

За лютий цього року гральний бізнес сплатив в півтора раза податків більше, ніж за 2021 рік

За лютий 2023 року державний бюджет України отримав надходжень від грального бізнесу у сумі 312 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Telegram написав народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк.

При цьому наголосив, що ця сума – в півтора раза перевищує суму надходжень від "ігорки" за увесь 2021 рік.

"За січень – лютий 2023-го ми вже отримали податків від азартних ігор майже стільки, скільки за весь минулий рік", – додав він.

Джерело: скріншот

Раніше члени тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо злочинів у сфері грального бізнесу спільно з комісією з регулювання азартних ігор і правоохоронними органами встановили, що 95% всіх гральних компаній на ринку не платять податки взагалі.

А сукупний оборот легальної та нелегальної "ігорки" в Україні – 12–15 млрд гривень на місяць. Тобто за рік ця сума сягає близько 180 млрд гривень.

Ми детально писали про основні схеми, які використовують ділки у гральному бізнесі для ухилення від сплати податків.

Читайте також:
У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень
Азартні ігри загрожують військовим: Як владі пропонують вирішити цю проблему Азартні ігри загрожують військовим: Як владі пропонують вирішити цю проблему
У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА
Власники Rolls-Royce, Ferrari і Lamborghini не платитимуть Власники Rolls-Royce, Ferrari і Lamborghini не платитимуть "податок на розкіш", – Bihus.info