USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Потреби України в зовнішньому фінансуванні на цей рік сягають загалом близько 38 млрд доларів, – Шмигаль

Глава уряду пояснив, як вони будуть покриватися
Шмигаль Світовий банк_7

Денис Шмигаль

Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Загалом потреби в зовнішньому фінансуванні України на цей рік становлять близько 38 мільярдів доларів. Як вони будуть покриватися, пояснив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у парламенті під час години запитань до уряду.

Посадовець зазначив, що 5,4 мільярда доларів – це від МВФ. І тут Україна наблизилася до п'ятого перегляду програми співпраці.

Ще 16 мільярдів євро йдуть за програмою Ukraine Facility.

"Ми чітко виконуємо всі індикатори, розраховуємо, що транші будуть надходити прогнозовано. І потребуємо підтримки в імплементації директив європейського законодавства, а також нашого законодавства українського, яке внесено в цю програму як певні бенчмарки", – розповів Шмигаль.

А майже 7,8 мільярда доларів – від Сполучених Штатів Америки, де, за словами очільника уряду, є чітка взаємодія з партнерами. І також зобов'язання щодо співпраці й отримання цих коштів спільно з партнерами в галузі реформ.

Шмигаль нагадав, що в цьому році Україна отримала 24,5 мільярда доларів зовнішнього фінансування. Основними ж донорами є Євросоюз, США, Японія, Канада, Велика Британія та МВФ.

Новини за темою: МВФ змінює свого представника в Україні

Як відомо, на початку серпня Рада Європейського Союзу погодила надання Україні траншу в розмірі близько 4,2 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility. Адже Україна виконала передбачені українським планом необхідні умови та реформи для отримання коштів, які будуть виплачені з Ukraine Facility.

Читайте також:
Гранти для навчання студентів уже доступні в Гранти для навчання студентів уже доступні в "Дії": Як оформити заявку та скільки можна отримати коштів?
Україна планує оподатковувати посилки з міжнародних маркетплейсів. Як це вплине на держбюджет Україна планує оподатковувати посилки з міжнародних маркетплейсів. Як це вплине на держбюджет
У серпні інфляція в річному вимірі зросла до понад 7% У серпні інфляція в річному вимірі зросла до понад 7%
Програма EFF: Україна домовилася з МВФ про новий транш на понад мільярд доларів Програма EFF: Україна домовилася з МВФ про новий транш на понад мільярд доларів