USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Посольство України просить Ізраїль розв'язувати проблеми з в'їздом українців

Якщо влада Ізраїлю не припинить депортацію українців, хасидів можуть не пустити до Умані
Хасиди в Умані
Хасиди в Умані
Джерело: відкриті джерела

У Посольстві України в Ізраїлі сказали, що, якщо депортація українців з країни не припиниться, в'їзд ізраїльтянам до Умані буде заборонено. Про це заявила пресслужба дипломатів.

"Якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться, в'їзд ізраїльтянам до Умані буде заборонено. Україна має намір припинити безвізовий режим з Ізраїлем", – йдеться у повідомленні.

Водночас посол України Євген Корнійчук закликає прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу переглянути в'їзну політику щодо українців і втрутитися в це питання.

Натомість президент Володимир Зеленський пояснював, що український уряд не потерпить приниження своїх громадян під час в’їзду в Ізраїль.

"Ми припинимо дію наших двосторонніх угод про скасування віз, як це передбачено статтею 7 міжурядової угоди. Цей варіант існує на нашому столі", – резюмував глава держави.

Що передувало?

12 серпня ЗМІ із посиланням на джерела писали, що Україна може призупинити дію безвізового режиму з Ізраїлем.
Київ розглядає питання призупинення безвізу з Ізраїлем із двох причин. Перша – через складність гарантувати безпеку паломникам, які збираються до Умані.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук вважає, що російська окупаційна армія може вдатися до провокації проти хасидів, які кожної осені приїздять до Умані.

Адже понад 30 тисяч хасидів мають намір прибути до Умані, що на Черкащині, на святкування єврейського Нового року – Рош га-Шана.

Що відомо про єврейське свято?

Рош га-Шана – Новий рік для усіх, хто сповідує юдаїзм, зокрема євреїв. Святкують два дні поспіль у молодик осіннього місяця тишрів (тишрі, – ред.) за єврейським календарем (припадає на вересень або жовтень, – ред.).

Щороку на святкування Рош га-Шана до українського міста Умань з’їжджаються тисячі паломників-хасидів. У місті знаходиться могила одного із найшанованіших хасидських лідерів – цадика Нахмана. Цього року Рош га-Шана святкуватимуть з 15-го по 17 вересня.

Торік в Умань на святкування Рош га-Шана прибули понад 23 тисячі хасидів. Тоді ж ввели низку обмежень на час святкування Рош га-Шана. На в'їзді у місто працювали півдесятка блокпостів.

Відзначимо, Росія може влаштувати провокацію проти ізраїльських паломників-хасидів, які кожної осені приїздять до Умані.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела