USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

Ізраїль оголосив генсека ООН персоною нон грата

Йому заборонено в'їзд до країни
Антоніу Гутерреш
Антоніу Гутерреш
Джерело: Вікіпедія

Генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша оголошено в Ізраїлі персоною нон грата. Тепер йому заборонено в'їзд до цієї країни. Причина – Гутерреш не засудив публічно напад Ірану на Ізраїль. Про це заявив міністр закордонних справ країни Ісраель Кац.

"Сьогодні я оголосив генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша персоною нон грата в Ізраїлі та заборонив йому в'їзд у країну", – написав він.

І додав, що хто не може однозначно засудити напад Ірану на Ізраїль, як це зробили майже всі країни світу, не заслуговує ступати на ізраїльську землю.

"Це генеральний секретар, який ще не засудив різанину та сексуальні звірства, вчинені вбивцями з ХАМАСу 7 жовтня 2023 року, і не очолив жодних зусиль щодо оголошення їх терористичною організацією. Генеральний секретар, який підтримує терористів, ґвалтівників та вбивць з ХАМАСу, "Хезболли", хуситів, а тепер і Ірану – родини світового терору, залишиться плямою на історії ООН", – заявив глава зовнішньо-політичного відомства.

Нагадаємо, 1 жовтня ввечері, згідно з різними даними, Іран планував запустити близько 240–250 ракет по Ізраїлю. Згодом Ізраїль завдав ракетного удару у відповідь, обстрілявши об'єкти "Хезболли" в Бейруті.

Перед цим в ніч на 1 жовтня Армія оборони Ізраїлю розпочала наземну військову операцію на півдні Лівану. Операція під назвою "Північні стріли" спрямована проти сил "Хезболли". ЦАХАЛ заявив, що військові розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей "Хезболли" в прикордонній зоні на півдні Лівану.

Читайте також:
Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі Ізраїль вдарив по центру Бейрута, там є загиблі
Ізраїль вночі завдав ударів по об’єктах Ізраїль вночі завдав ударів по об’єктах "Хезболли" в Бейруті
Іран запустив понад сотню ракет по Ізраїлю Іран запустив понад сотню ракет по Ізраїлю
Ізраїль веде наземну військову операцію проти Лівану: Що відомо Ізраїль веде наземну військову операцію проти Лівану: Що відомо