USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

До Умані з'їхалися хасиди: Поліція міста працює у посиленому режимі

На гостей міста поширюються всі обмеження, пов'язанні з воєнним станом, які діють на території України
Хасиди в Умані

На одному зі святкувань в Умані

Джерело: Поліція Черкаської області

До міста Умань на Черкащині з 22 березня приїздять паломники з усього світу, щоб відсвяткувати день народження Рабі Нахмана. У поліції області повідомили, що готові до забезпечення публічного порядку та громадської безпеки на території проведення релігійних заходів.

"Відсьогодні в Умані працює зведений загін, сформований із працівників різних служб, зокрема: поліція діалогу, бійці батальйону поліції особливого призначення, кінологи, вибухотехніки та поліцейські Уманського районного управління поліції. Серед основних завдань правоохоронців – недопущення кримінальних та адміністративних правопорушень, забезпечення публічного порядку у місцях компактного проживання та перебування паломників-хасидів", – розповіли правоохоронці.

Також зазначається, що правоохоронці несуть службу цілодобово та в посиленому варіанті. На території перебування паломників діють піші патрулі.

Крім того, на гостей міста поширюються всі обмеження, пов'язанні з воєнним станом, які діють на території Україн. Серед яких перевірка документів на блокпостах та комендантська година.

У 2023-му виповнюється 251 рік із дня народження цадика Нахмана. Нинішня ситуація в Україні паломників не лякає, бо вони не з чуток знають, як це – жити в небезпеці.

"Мені тут нормально. Є набагато важливіші речі. Рабі Нахман дуже особливий для нас. Він допомагає відчувати Бога", – пояснив хасид Мордехай з Ізраїлю.

Нині понад тисячу прочан приїхали до могили цадика. Це втричі менше, ніж у докоронавірусний період, зазначила директорка одного з благодійних фондів хасидської громади Ірина Рибницька.

Наступного разу хасиди обіцяють відвідати Україну вже на Рош га-Шана, яке цьогоріч святкуватимуть із 15-го до 17 вересня. До речі, на святкування минулорічного Рош га-Шана до Умані попри війну прибуло 23 тисячі прочан хасидів. У 2021 році Умань прийняла 29 тисяч хасидів.

Читайте також:
Освіта майбутнього доступна українським дітям вже зараз. Розмова з директоркою Оленою Ярошинською Освіта майбутнього доступна українським дітям вже зараз. Розмова з директоркою Оленою Ярошинською
В Умані запрацював особливий режим: Прибувають ізраїльські паломники В Умані запрацював особливий режим: Прибувають ізраїльські паломники
Прем'єр Ізраїлю закликав хасидів не їздити в Умань і виділив на паломництво 1 млн доларів Прем'єр Ізраїлю закликав хасидів не їздити в Умань і виділив на паломництво 1 млн доларів
Посольство України просить Ізраїль розв'язувати проблеми з в'їздом українців Посольство України просить Ізраїль розв'язувати проблеми з в'їздом українців