USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Тисячі хасидів не змогли дістатися до Умані через атаку Ірану на Ізраїль

Ізраїль закрив повітряний простір та скасовував авіарейси
Хасиди в Умані
Хасиди в Умані
Джерело: відкриті джерела

14 тисяч хасидів не потрапили до Умані через масований обстріл Ізраїлю. Країна закрила повітряний простір та скасувала авіарейси. Про це повідомляє Об'єднана єврейська община в Україні.

Зазначається, що зранку 2 жовтня в Україну прибули 30 тисяч хасидів на святкування Рош га-Шана. А 14 тисяч бажаючих паломників не змогли дістатися Умані.

Заступник міського голови Умані Олег Ганіч розповів "Суспільному", що цього року до Умані, ймовірно, прибуде менше паломників, ніж торік. Він повідомив, у 2023 році Умань відвідали 35,5 тисяч хасидів.

При цьому він все ж закликав не відвідувати Україну через військову небезпеку.

"Ми не рекомендуємо їхати на святкування в Умань, у нас воєнний стан. Хоча гучномовці встановлені, під час повітряної тривоги можна чути, як озвучують для паломників, куди їм треба спуститися. Також є вказівники, які показують, де є укриття. Загалом заактували 21 укриття, яке розраховано на певну кількість паломників. Всі інші укриття забезпечують приватні домоволодіння, які ми зобов'язали відповідними листами забезпечити укриттями ту кількість паломників, які до них приїжджають", – розповів Ганіч.

Нагадаємо, з початку вересня в Умань, що на Черкащині, почали прибувати паломники-хасиди на святкування єврейського Нового року – Рош га-Шана, який цьогоріч відзначають у жовтні.

Раніше мер Умані Ірина Плетньова наголошувала, що перед організаторами прощі насамперед стоять безпекові виклики, адже убезпечити укриттями від російських обстрілів таку кількість людей, які до того ж сконцентровані на відносно малій площі, практично неможливо.

Читайте також:
Очікується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана: В Україну вже прибувають паломники-хасиди Очікується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана: В Україну вже прибувають паломники-хасиди
Святкування Рош га-Шана: Хасидів просять утриматися від поїздки в Україну Святкування Рош га-Шана: Хасидів просять утриматися від поїздки в Україну
Освіта майбутнього доступна українським дітям вже зараз. Розмова з директоркою Оленою Ярошинською Освіта майбутнього доступна українським дітям вже зараз. Розмова з директоркою Оленою Ярошинською
В Умані запрацював особливий режим: Прибувають ізраїльські паломники В Умані запрацював особливий режим: Прибувають ізраїльські паломники