USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Посли ЄС схвалили пакет військової допомоги Україні на 5 мільярдів євро

Кошти зокрема підуть на закупівлю зброї для України
Євросоюз
Євросоюз
Джерело: відкриті джерела

Посли Європейського Союзу схвалили реформування Європейського фонду миру, що передбачає виділення 5 мільярдів євро на закупівлю зброї для України у 2024 році. Про це повідомило бельгійське головування в Раді Євросоюзу у соцмережі X.

"Посли ЄС досягли принципової згоди щодо реформування Європейського фонду миру, щоб підтримати Україну з бюджетом у 5 млрд євро на 2024 рік", – йдеться у дописі.

Також зазначається, що Європейський Союз і надалі рішуче налаштований надавати тривалу підтримку Україні та "гарантувати, що країна отримає військову техніку, необхідну їй для самозахисту".

Реакція України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у соцмережі X висловив подяку країнам – членам ЄС за підтримку.

На його думку, "це ще одна потужна і своєчасна демонстрація європейської єдності та рішучості в досягненні нашої спільної перемоги".

"Ми з нетерпінням очікуємо ухвалення остаточного рішення на наступному засіданні Ради ЄС із закордонних справ", – додав він.

Новини за темою: ЄС може перетворити Європейський фонд миру на Оборонний фонд України

Раніше ми повідомляли, що Євросоюз наполягає на виділенні Україні вже цього року до 3 млрд євро коштом прибутку, отриманого від заморожених активів Росії на тлі зниження економічної підтримки України з боку США.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам