USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Порушення окупантами прав українських дітей: ПАРЄ схвалила склад спецкомітету

Перше засідання комітету відбудеться 15 грудня в Парижі
учасниці комісії ПАРЄ_1
Учасниці спецкомісії
Джерело: Facebook Євгенії Кравчук

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) схвалило склад спеціального комітету, що вивчатиме порушення окупантами прав українських дітей. Також комітет працюватиме над проблемою викрадення дітей Росією, повідомила членкиня української делегації в ПАРЄ, народна депутатка України Євгенія Кравчук.

За її словами, перше засідання комітету відбудеться 15 грудня в Парижі.

"Працюватимемо над питаннями порушення прав дітей російськими окупантами, а також проблемою викрадення та депортації українських діток. Сподіваюся на плідну співпрацю та практичний результат", – сказала депутатка.

До складу крім Кравчук включили Ларису Білозір, Олену Хоменко, Марію Мезенцеву, Павла Сушка та Олександру Устінову.

Новини за темою: Україна розробила механізм повернення українських дітей, – Лубінець

Раніше

13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію диктатурою і закликала всі держави Ради Європи не визнавати легітимність президента РФ Володимира Путіна після закінчення його чинного терміну, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Вітаю потужну резолюцію ПАРЄ, яка визнає Росію диктатурою. Понад 20 років одноосібного неконституційного правління призводить до злочинів усередині та за межами країни. ПАРЄ закликала всі держави Ради Європи визнати Путіна нелегітимним після завершення нинішнього терміну", – написав міністр.

Серед іншого Парламентська асамблея Ради Європи висловила низку важливих заяв, зокрема, про процес внесення змін до Конституції РФ, який дозволяв Путіну залишатися при владі до 2036 року.

Асамблея визнала, що переважна влада президента Росії та відсутність системи стримувань й противаг перетворили країну на де-факто диктатуру, пояснює заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Новини за темою: ПАРЄ проголосувала за резолюцію щодо політичних наслідків агресії Росії проти України: Що це значить

Відзначимо, Кабінет міністрів України ухвалив постанову про створення Державної служби у справах дітей. Про це повідомляє пресслужба уряду.

Ця Служба реалізовуватиме державну політику у сфері захисту прав дітей, соціальної підтримки сімей з дітьми, розвитку сімейних форм виховання та усиновлення.

У документі йдеться, що станом на 30 вересня в Україні понад 7,5 млн дітей страждають від впливу російської агресії. Також понад 65 тис. дітей в Україні є сиротами чи позбавлені батьківського піклування. Незалежно від того, де виховуються діти – в рідній чи прийомній родині, усі вони потребують соціальної підтримки.

Новини за темою: Нідерланди допоможуть Україні створити базу ДНК для пришвидшення пошуку викрадених українських дітей
Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму