USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10
Втрати росіян: 6 5 6 7 1 0 (+1150)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.71
Готівка
46.10

Понад 200 українок вже здобули професію водійок вантажівок та автобусів

Загалом до кінця 2024 року навчання пройдуть понад 300 жінок
жінка водійка
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

228 українок вже пройшли навчання та здобули професію водійок вантажівок та автобусів у межах проєкту Reskilling Ukraine. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки України.

Очікується, що загалом до кінця 2024 року навчання пройдуть понад 300 жінок. 

Зазначається, що навчання за програмами OnTrack та BusDrive на сьогодні завершили 228 учасниць, 188 з них опанували професію водійки вантажівки (категорія С), 40 – водійки автобуса (категорія D).

Наступного року навчальну програму планують розширити та додати нові професії, які зможуть опанувати близько 1000 жінок.

Участь в програмах можуть взяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення та досвід водіння. Навчання є безоплатним і складається з теоретичного курсу (проходить онлайн) та практичних занять, які відбуваються в Київській або Тернопільській областях. 

Нагадаємо, нещодавно перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко заявила, що Мінекономіки планує перенавчати жінок на ті професії, де тепер бракує фахівців, тобто на "чоловічі", оскільки українська економіка зіткнулася з нестачею робочої сили на тлі мобілізації чоловіків до українського війська.

Ба більше, в Україні підприємства почали залучати жінок на чоловічі посади. Про це свідчать результати дослідження трендів на ринку праці, проведеного Конфедерацією роботодавців України. Зазначається, що після повномасштабного вторгнення стрімко зростає роль жінок в економіці.

Читайте також:
Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів Стало відомо, де окупанти утримують викрадених в Маріуполі журналістів
Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців Від початку повномасштабного вторгнення від мін потерпіла понад тисяча цивільних українців
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини
Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці Відхід ЗСУ з Вугледара після понад двох років його захисту: Перші подробиці