USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Польща продовжує надавати військову допомогу Україні, але за минулими контрактами, - Моравецький

Це питання постійно перебуває на контролі між Варшавою і Вашингтоном
Матеуш Моравецький
Джерело: відкриті джерела

Польща продовжує передавати Україні зброю за минулими контрактами, заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на брифінгу.

За його словами, Польща зараз передає Україні тільки ту зброю, яку вона законтрактувала.

"Оскільки ми самі зміцнюємо нашу армію завдяки виробництву і закупівлям. А інших ми заохочуємо, щоб вони передавали зброю Україні", - заявив Моравецький.

Він також заявив про велику роль допомоги Україні з боку Польщі та США на початку повномасштабного вторгнення Росії.

"Перебуваємо в постійному контакті з американцями з українських питань. Ми будемо робити все можливе, щоб вони і наші європейські союзники допомагали Україні аж до перемоги над Росією", - запевнив Моравецький.

Нагадаємо, що відносини між Україною та Польщею похитнулися на тлі питання поставок українського зерна. Варшава відмовилася надавати свою територію для транзиту, оскільки хоче захистити своїх фермерів.

Після чого Київ кілька разів дорікав Польщі в тому, що під час війни вона повинна допомагати своєму союзнику. Зокрема, про цю проблему висловлювався президент України Володимир Зеленський.

У відповідь Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України і висловило "рішучий протест" заявам українського лідера.

Через кілька тижнів суперечок президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що Варшава нарешті підготувала транзитні коридори для постачання зерна з України.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти