USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

МЗС Польщі викликало українського посла через заяви Зеленського

Варшава вважає, що українська влада нав'язує "однобокий погляд на багатовимірну проблему" експорту української агропродукції
Зеленський_1

Президент України Володимир Зеленський

Джерело: Офіс Президента

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України та висловило "рішучий протест" заявам Володимира Зеленського на Генасамблеї ООН. Про це йдеться на сайті міністерства.

"Тривожно бачити, як дехто в Європі, деякі наші друзі в Європі, розігрують солідарність у політичному театрі, роблячи із зерна трилер. Може здатися, що вони грають власну роль, але насправді вони допомагають підготувати сцену для московського актора", – сказав Зеленський.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський у відповідь висловив послу України Василю Зваричу рішучий протест, йдеться на сайті польського МЗС.

Яблонський сказав, що публічний тиск на світових форумах і позови до міжнародних трибуналів не є належними методами вирішення суперечок між Польщею та Україною і не будуть ефективними. Варшава вважає, що українська влада нав'язує "однобокий погляд на багатовимірну проблему" експорту української агропродукції до сусідніх країн.

Польський дипломат також сказав послу, що сподівається на пом'якшення як політики української влади, так і публічної комунікації з урахуванням добрих відносин між країнами та "безпрецедентної допомоги, яку Польща та поляки надають українському населенню та українській державі".

Реакція українського МЗС

Міністерство закордонних справ України детально поінформоване про зустріч українського посла у Варшаві із заступником міністра закордонних справ Польщі. Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Зазначається, що під час цієї зустрічі український посол вкотре роз’яснив українську позицію щодо неприйнятності для України польської односторонньої заборони на імпорт українського зерна. Він також наголосив на некоректності порівняння з Україною, яке зробив президент Польщі під час свого візиту до Нью-Йорка.

"Закликаємо наших польських друзів відкинути емоції. Українська сторона запропонувала Польщі конструктивний шлях вирішення зернової проблематики. Очікуємо, що наші пропозиції стануть основою для переведення діалогу в конструктивне русло", – написав Ніколенко.

Раніше повідомлялося, що прем'єр Польщі пригрозив розширенням ембарго на українську продукцію.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців