USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Польща посилила контроль за українськими перевізниками: Перевірок стало більше

Крім того, про порушення, які виявляють в українських перевізників, заявляли представники Болгарії
Українські перевізники розпочали протест на кордоні із Польщею
Українські перевізники розпочали протест на кордоні із Польщею
Джерело: Ми Україна

Польща посилила контроль за перевізниками з України, збільшивши кількість їх перевірок. Послаблень очікувати не варто, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

"Польська сторона пообіцяла здійснювати суворіший і масштабніший контроль саме українських перевізників. Ви знаєте, що на стороні Польщі зросла кількість перевірок українських автомобілів", – сказав політик під час зустрічі з українськими перевізниками в понеділок, 11 грудня.

За його словами, на одній із пресконференцій міністр інфраструктури Польщі повідомив про 15 тис. перевірених українських автомобілів. У низці випадків знайшли порушення водіями режиму відпочинку і роботи, технічного стану транспортних засобів, відсутність аптечок, також виникали питання щодо наявності необхідних документів.

Крім того, про порушення, які виявляють в українських перевізників, заявляли представники Болгарії на зустрічі міністрів транспорту в Європейській комісії.

Тож Деркач закликав перевізників зменшити кількість допущених порушень, щоб не створювати проблем під час пролонгації угоди про лібералізацію перевезень, так званого транспортного безвізу в майбутньому.

"Зважаючи на питання потенційного продовження угоди про лібералізацію перевезень, дуже важливо, щоб усіх вимог цієї угоди дотрималися. І щоб українська сторона якісно виконувала цю угоду. Висувається чимало вимог до перевізників і хочемо, щоб наші перевізники були зразковими й в Україні, і на європейському ринку", – заявив чиновник.

І нагадав, що угода про лібералізацію забороняє українським перевізникам виконувати каботажні перевезення на території ЄС і поки що випадків порушення цієї норми не фіксували.

"Можливо, поодинокі випадки і були, але на сьогодні офіційних даних нам не надала жодна з країн. І це дуже хороша історія", – прокоментував Деркач.

Що передувало?

Україна досягла домовленостей з Польщею. Блокада пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ" завершена. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

"З 14:00 11 грудня відновили стабільний рух вантажівок. У напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються – прямуватимуть в бік Польщі", – йдеться в дописі.

Блокування найбільшого вантажного пункту пропуску тривало більше ніж місяць.

"За цей час команда міністерства та посольства буквально щоденно займалась питанням розблокування. Провели десятки зустрічей, перемовин на всіх можливих рівнях. Це була складна робота, але вона ще не завершена. Кордон має бути розблокованим повністю, а подальші блокування не допущені. Працюємо далі, враховуючи інтереси наших перевізників та держави", – додав Кубраков.

Всі інші пункти пропуску мають бути розблоковані протягом трьох днів. Про це UWN повідомив віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали