USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Польща хоче заборонити імпорт діамантів і скрапленого газу з Росії

Заборону пропонують застосувати в рамках 12-го пакета санкцій ЄС проти Росії
Прапор Євросоюзу
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Польща представила у Брюсселі пропозицію щодо 12 пакета санкцій проти Росії. Зокрема, в рамках документа пропонується заборонити імпорт діамантів і скрапленого газу. Про це інформує видання PAP.

"За даними видання, пропозиція Варшави включає заборону на імпорт з Росії діамантів, подальших обмежень у сфері послуг, зокрема заборону надання інформаційно-комунікаційних технологій суб’єктам із РФ", – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що також Варшава пропонує подальші обмеження в енергетичному секторі, зокрема заборону на імпорт скрапленого природного газу з Росії.

Крім того, у Польщі вважають, що ухвалений у липні 2023 року пакет "мінісанкцій" проти Білорусі не є достатнім захистом від обходу обмежень проти Росії, йдеться у повідомленні.

"У цьому контексті, на думку Варшави, ЄС необхідно терміново прийняти новий пакет санкцій також проти Білорусі, скоригувавши санкції проти Москви та Мінська. На думку Польщі, поточна неналагодженість створює системну прогалину, внаслідок чого Білорусь стає центром обходу санкцій ЄС проти Росії", – додають у виданні.

Раніше ми писали, що ЄС може запровадити 12-й пакет санкцій проти Росії вже у жовтні.

Йшлося про те, що країни – члени Європейського Союзу розпочали обговорення щодо впровадження 12-го пакета обмежень проти РФ. Передбачається, що нові санкції, ймовірно, включатимуть заборону на російські алмази і довгоочікувану пропозицію використати прибуток від заморожених активів Центрального банку РФ для допомоги Києву. 

Попередньо Євросоюз на пів року продовжив санкції проти РФ за порушення територіальної цілісності України. Обмеження застосують щодо майже 1800 осіб та установ РФ.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії