USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Поляки посилили блокаду кордону України, а українці почали свою акцію. Фото, відео

Польські протестувальники обмежили рух на шести пунктах пропуску з Україною
блокада кордону_1
Протест на кордоні
Джерело: Міністерство відновлення України

Польські протестувальники посилили протести на кордоні з Україною. На деяких КПП рух заблоковано повністю. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Так, ситуація на пунктах пропуску наступна:

  • "Медика – Шегині": польські фермери повністю заблокували рух вантажівок через пункт пропуску. Термін завершення такого блокування не повідомлявся.
  • "Долгобичув – Угринів": Біля пункту пропуску протестувальники планують перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.
  • "Зосін – Устилуг": з 13.00 по 16:00 протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажівки з гуманітарною допомогою.
  • "Корчова – Краківець": до 21.00 20 лютого протестувальники планують блокувати рух вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.
  • "Гребенне – Рава-Руська": протестувальники з 13.00 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
  • "Дорогуськ – Ягодин": до 19.00 організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажівок в обидвох напрямках.

Тим часом стало відомо, що протестувальники перекрили рух поїздів на ПП "Медика – Шегині" і розсипали зерно, яке вантажний потяг мав доправити до Німеччини транзитом через Польщу, повідомляє пресслужба "Укрзалізниці".

А лідер "Підкарпатського ошуканого села" Роман Кондров заявив, що протест польських фермерів на кордоні з Україною може бути продовжений ще на місяць - до квітня.

 

Українці почали свій протест

Українські перевізники заблокували кордон на трьох пунктах пропуску: "Рава-Руська", "Шегині" та "Краківець".

Як повідомив голова ГО "Український транспортний союз у Львівській області" Олег Дубик "Інтерфакс-Україна", акція триватиме доти, доки протестувальники з польського боку не припинять блокувати рух вантажного транспорту з українського боку.

Учасники вимагають припинити блокаду кордону на польському боці та відновити нормальний рух транспорту. Водночас вони пропускають легкові автомобілі та автомобілі з гуманітарними вантажами.

Нагадаємо, міністр сільського господарства та розвитку села Польщі Чеслав Сєкерський звернувся до протестувальників із попередженням про те, що повне блокування кордону може нашкодити самій Польщі.

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача, Польща звернулася до України з проханням скасувати "єЧергу" на трьох пунктах пропуску – "Нижанковичі – Мальховіце", "Угринів – Долгобичив", а також "Рава-Руська – Гребенне".

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям