USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 5 5 3 4 0 (+920)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.16
Готівка
42.85

Погіршення стану здоров'я президента Туреччини – у Ердогана дали відповідь

Чутки про погіршення здоров'я президента Туреччини назвали безпідставними
президент Туреччини Реджеп Ердоган
Джерело: відкриті джерела

Президент Туреччини Реджеп Ергодан почуває себе задовільно, і всі чутки щодо погіршення стану його здоров'я – безпідставні. Про це заявив директор зі зв’язків із громадськістю глави держави Фахреттін Алтун, повідомляє Іletisim.

Він заявив, що Ердоган найближчими днями візьме участь у церемонії відкриття атомної електростанції. Правда, по відеозв'язку.

Чому з'явилися чутки про здоров'я Ердогана

Президентові Туреччини стало погано під час прямого ефіру, коли він відповідав на запитання журналістів. Пізніше Ердоган заявив, що у нього є проблеми зі шлунком. Після цього стало відомо, що глава держави скасував поїздку містами Туреччини у рамках передвиборчої кампанії.

Деякі турецькі ЗМІ повідомляли, що у Ердогана, можливо, стався інфаркт міокарда.

Пізніше центр боротьби з дезінформацією адміністрації президента Туреччини сказав, що інформація про інфаркт міокарда в Ердогана є неправдивою. В оточенні глави держави заявили, що насправді у нього "легка застуда".

Коли у Туреччині відбудуться вибори

Президентські та парламентські вибори у Туреччині відбудуться 14 травня.

Ердоган перебуває при владі з 2003 року. Спочатку він був премʼєр-міністром. У 2014-му став першим обраним президентом на всенародних виборах. До цього главу держави у Туреччині обирав парламент.

Головним опонентом Ердогана на цих виборах є Кемаль Киличдароглу – лідер Республіканської народної партії.

Згідно з останнім опитуванням агенції ORC Araştirma, 43,2% виборців проголосували б за Ердогана, а 56,8% – за Киличдароглу.

Читайте також:
У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції
Україна продовжила транспортний безвіз із Туреччиною Україна продовжила транспортний безвіз із Туреччиною
У Туреччині стався обвал на золотодобувній шахті: Дев'ятеро людей перебувають під землею У Туреччині стався обвал на золотодобувній шахті: Дев'ятеро людей перебувають під землею
Один із найбільших маркетплейсів Туреччини Hepsiburada планує запустити бізнес в Україні Один із найбільших маркетплейсів Туреччини Hepsiburada планує запустити бізнес в Україні