USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Побиття ветерана у Смілі на Черкащині: Офіс генпрокурора почав розслідування

Конфлікт між чоловіками був поєднаний з вимаганням грошей
побиття
Потерпілий
Джерело: скріншот

У місті Сміла на Черкащині побили колишнього бійця Сил спеціальних операцій, відео інциденту напередодні активно ширилося мережею. Правоохоронці відреагували на ситуацію і заявили про початок розслідування, повідомляють глава Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко та пресслужба Офісу генерального прокурора.

Так, в Офісі генпрокурора зазначили: за результатами опрацювання оприлюдненого відео та інформації з’ясували, що 3 вересня між чоловіками відбувся конфлікт, поєднаний з вимаганням грошей.

І якраз під час цього конфлікту й завдали тілесних ушкоджень військовослужбовцю.

"Наразі військовослужбовця визнано потерпілим у кримінальному провадженні. Встановлюються всі обставини та учасники вчинення злочину", – йдеться у повідомленні.

Нині розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами хуліганства, вимагання та незаконного поводження зі зброєю.

Водночас міністр Клименко зауважив, що дії працівників поліції на Черкащині перевірять. І назвав ситуацію ганебною, пообіцявши "належну і жорстку реакцію правоохоронців" на побиття військового. 

"Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. Кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути", – наголосив Клименко.

Разом з тим місцеві ЗМІ писали, що ветерана побив нібито один з місцевих авторитетів. На початку вересня потерпілий писав повідомлення в соцмережах, що розшукує автівку з іноземними номерами, яка, за словами воїна, спричинила аварійну ситуацію з його батьками. Згодом з’явилося інше відео, на якому ветеран зі слідами побоїв на обличчі просить вибачення за своїх батьків.

Новини за темою: Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений

До речі, поліція встановила особи охоронців народного депутата Миколи Тищенка, які напали на колишнього військового Дмитра Павлова (позивний "Син") у Дніпрі. Одного з фігурантів уже затримали.

20 червня у центрі Дніпра люди у формі напали на добровольця Дмитра Павлова. Відео публікували місцеві пабліки й писали, що люди без опізнавальних знаків в балаклавах вихопили дитину з рук чоловіка, скрутили його в кайданки та почали бити. 

Читайте також:
Очікується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана: В Україну вже прибувають паломники-хасиди Очікується найбільш велелюдне святкування Рош га-Шана: В Україну вже прибувають паломники-хасиди
На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених Масові вибухи пейджерів сталися у Лівані: Відомо про тисячу поранених