USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Поліція встановила охоронців Тищенка, які затримали і побили ексвійськового Павлова в Дніпрі

Одного з фігурантів правоохоронці затримали
Охоронці Тищенка_1
Джерело: Нацполіція

Поліція встановила особи охоронців народного депутата Миколи Тищенка, які напали на колишнього військового Дмитра Павлова (позивний "Син") у Дніпрі. Одного з фігурантів уже затримали. Про це повідомляє Нацполіція.

Як встановило слідство, 20 червня в центрі Дніпра група чоловіків у балаклавах і камуфляжі без розпізнавальних знаків завдала потерпілому тілесних ушкоджень і вдягла на нього кайданки.

Поліцейські допитали потерпілого та свідків інциденту і встановили причетних до правопорушення осіб. Одного з активних учасників побиття Дмитра Павлова було затримано на Дніпровщині.

За місцем проживання фігурантів поліцейські вилучили речові докази, зокрема зброю та одяг.

Поліцейські розповіли, що в результаті опрацювання доказів було визначено процесуальну роль у злочині народного депутата Миколи Тищенка, який брав участь у подіях.

Новини за темою: Петиція про позбавлення Тищенка мандата вже набрала майже 20 тис. голосів

"Зібрані матеріали за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора за підслідністю було передано до Державного бюро розслідувань, після чого народному депутату було оголошено про підозру. Поліція й надалі продовжить здійснювати оперативний супровід", – повідомляють у Нацполі.

За фактом події поліція розпочала два кримінальні провадження – за незаконне позбавлення волі та катування.

Що відомо про побиття?

20 червня у центрі Дніпра люди у формі напали на добровольця Дмитра Павлова. Відео публікували місцеві пабліки й писали, що люди без опізнавальних знаків в балаклавах вихопили дитину з рук чоловіка, скрутили його в кайданки та почали бити.

Подейкували, що Дмитро вступив в суперечку із Миколою Тищенком і його охороною. Потім начебто люди у військовій формі за наказом Тищенка застосували силу до Павлова.

Згодом ЗМІ розповіли в Національній поліції, що за даним фактом відкрито два кримінальні провадження: за ст. 125 та ст. 146 Кримінального кодексу України.

Дмитро Павлов родом з Дніпра, з початком повномасштабного вторгнення добровільно пішов до ЗСУ. Служив у спецпідрозділі KRAKEN, брав участь у боях, зокрема на Харківщині.

Наступного дня після конфлікту керівник Офісу президента України Андрій Єрмак висловив свою реакцію на інцидент за участю народного депутата Миколи Тищенка та ексвійськового у Дніпрі. Політик назвав поведінку парламентаря ганебною.

"Подивився відеозапис конфлікту народного депутата Тищенка та військового. Тут нема навіть про що говорити. Поведінка народного депутата абсолютно ганебна. Їй немає виправдань. Правоохоронним органам точно є на що реагувати", – сказав Єрмак.

Вже 25 червня до Тищенка прийшли співробітники ДБР, які провели обшуки в його квартирі та повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі після конфлікту з колишнім військовим у Дніпрі

Читайте також:
Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений
Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт
Військово-обліковий документ із QR-кодом відтепер можна отримати в ЦНАПах: Як це зробити? Військово-обліковий документ із QR-кодом відтепер можна отримати в ЦНАПах: Як це зробити?
Петиція про позбавлення Тищенка мандата вже набрала майже 20 тис. голосів Петиція про позбавлення Тищенка мандата вже набрала майже 20 тис. голосів