USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки

Приміром, один із вибухів стався біля похорону, організованого "Хезболлою" для загиблих напередодні
вибухи в Лівані_4
Нові вибухи в Лівані
Джерело: скріншот

У Лівані другий день поспіль вибухають пристрої. Тепер слідом за пейджерами, раціями та радіоприймачами почали вибухати ноутбуки та телефони, пишуть закордонні ЗМІ.

За даними The Times of Israel, повідомлялося про вибухи в кількох інших районах Лівану, а не лише в передмісті Дахіє в Бейруті.

"Зображення, що поширюють в інтернеті, нібито показують пристрої, які відрізняються від пейджерів, що вибухнули напередодні. У членів угруповання "Хезболла" вибухають ручні рації та електроніка у машинах і скутерах", – йдеться в публікації.

Водночас очевидці стверджують, що вибухають також магазини стільникового зв'язку та техніка у будинках. Деякі житлові будинки почали горіти.

Приміром, один із вибухів, зазначає Reuters, стався біля похорону, організованого "Хезболлою" для загиблих напередодні, коли тисячі пейджерів, які використовувала група, вибухнули по всій країні.

Також, за інформацією місцевих медіа, щонайменше 100 людей постраждали під час нових вибухів електроніки в Лівані. Однак офіційної інформації ще немає.

Бойовики своєю чергою заявили, що атакували позиції ізраїльської артилерії ракетами під час першого удару по своєму заклятому ворогу після того як вибухи пейджерів поранили тисячі її членів у Лівані та підвищили перспективу ширшої війни на Близькому Сході.

Як відомо, агентство розвідки Ізраїлю Моссад заклало невелику кількість вибухівки у 5000 пейджерів, вироблених у Тайвані. Їх замовила ліванська група "Хезболла" ще кілька місяців тому. Комунікаційні пристрої "Хезболли", які вибухнули по всьому Лівану та в Сирії, були останньою моделлю, завезеною терористичною групою навесні.

Міністр охорони здоров'я Лівану Фірас Абіад повідомляв, що кількість загиблих внаслідок вибухів 17 вересня зросла до 12, у тому числі двоє дітей. Під час нападу тоді було поранено майже 3000 людей, у тому числі багато бійців бойовиків та посол Ірану в Бейруті.

Читайте також:
Ізраїль масовано атакував об'єкти Ізраїль масовано атакував об'єкти "Хезболли" в Лівані. Лідер бойовиків заявив про оголошення війни
Вибухнуло 3 тис. з 5 тис. пейджерів: ЗМІ розкрили деталі спецоперації Ізраїлю в Лівані Вибухнуло 3 тис. з 5 тис. пейджерів: ЗМІ розкрили деталі спецоперації Ізраїлю в Лівані
На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця На Дніпропетровщині депутат міськради побив військовослужбовця
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"